×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Fragbite

KLART: XSET släpper sin CS:GO-femma — svenska ikonerna lämnar spelet

1
De svenska CS:GO-ikonerna Julia "juliano" Kiran och Zainab "zAAz" Turkie kommer båda att satsa på en Valorant-karriär.
Esport-organisationen XSET har sedan slutet av 2020 haft ett ikoniskt CS:GO-lag med bland annat Julia "juliano" Kiran och Zainab "zAAz" Turkie i femman. Under veckan meddelade organisationen att man släpper sina spelare fria för nya möjligheter och nytt spel.

Organisationen tackade av spelarna på Twitter med en bild på femman med prisande ord och goda önskningar med lycka till samtliga kvinnliga spelare som nu övergår till Valorant-scenen.

Legendaren juliano hade under en längre tid planerat en sändning på sin Twitch-kanal för att prata om sitt beslut att lämna CS-scenen, men sändningen blev uppskjuten ett flertal gånger.

Under gårdagen kunde sändningen äga rum och det blev en väldigt känsloladdad stund där juliano nästan skämtsamt skrattar åt sina egna tårar av lycka och nostalgi.

Hon pratar om att hon tillsammans med sina kamrater tittat på den kvinnliga CS-scenen som helhet och märkt att turneringar tynar bort och att scenen numera är "helt död", vilket är svårt när man är proffs.

Jämförelserna mellan hennes professionella möjligheter i CS:GO kontra Valorant är tydliga. Valorant-tillverkaren Riot Games har annonserat turneringen Valorant Champions Tour: Game Changers som är öppen för endast kvinnliga deltagare. Något liknande finns inte för den kvinnliga CS:GO-scenen.

I stora drag är julianos inställning till skilda turneringar för män och kvinnor i CS negativ där hon istället prisar Valorant som exempel där kvinnliga spelare lyfts fram mer.

Med detta är det endast en tidsfråga innan vi ser de kvinnliga spelarna från femman signade till en Valorant-organsation. Enligt rykten ska flera organisationer kriga för att rekrytera de bästa kvinnliga Valorant-spelarna.

Artikelbild: Fredrik Nilsson/Dreamhack.

2 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 2 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..