×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Blogginlägg

När skall Margot Wallström & co börja peppa våra esportproffs?

1
Esport och svensk politik har väl aldrig riktigt funnit varandra. Det har gjorts ett par tappra försök och riksdagsledamoten tillika Centerpartisten Rickard Nordin är kanske den mest nämnvärda i det här fallet efter att ha yttrat sig om att esport bör likställas med all annan typ av annan sport. Men det stannar där.

Borta på andra sidan sundet, närmare bestämt i vår kanske starkaste CS-nation just nu, Danmark, händer det andra grejer. Så sent som igår gick landets utrikesminister Anders Samuelsen ut och peppade sina tre danska lag, North, Heroic och gårdagens vinnare, Astralis i form av ett Facebook-inlägg. Hur fantastiskt är inte det?!

Grattis-inlägget från herr utrikesminister af Danmark själv
Grattis-inlägget från herr utrikesminister af Danmark själv


Frågan är när den svenska motsvarigheten, Margot Wallström, och compani skall våga sätta sig in i fenomenet själv? För vi kan inte underskatta det faktum att vi, trots avsaknad av pallplatser den senaste tiden, har minst sagt starka lysande stjärnor på esporthimlen.

Krävs det en majorvinst? Isåfall kanske det tar ett litet tag. Hoppas åtminstone att någon av de där gubbarna och tanterna i riksdagen kan uppmärksamma kommande DreamHack Masters och heja på sina svenska internetatleter när det väl är dags. Precis som Samuelsen gör i grannlandet.

Men vem vet, det kanske kommer ett 140-teckensinlägg eller två från när vi har ett par svenska vinnare i kommande turnering. Tills dess får jag helt enkelt avundas danskarna för att ha coola politiker.

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..