×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Europa

LHC-kaptenen tillbaka efter avstängning — Luleå tar tre poäng mot Färjestad

1
Under måndagskvällen bjöd ECL Elite på två riktigt intressanta matcher ur ett svenskt perspektiv. Linköping HC ställdes mot topplaget JYP i en viktig match om seriesegern medan Luleå Hockey gick upp mot Färjestad BK i en match som var viktig för båda lagens fortsatta spel den här säsongen.
Under söndagen spelade Linköping HC match utan sin kapten Joonas "Patzlaf" Paatiala som var avstängd av den egna klubben. Den finske forwarden hade nämligen under en personlig stream uttryckt sig i rasistiska ordalag kring en motspelare, något som fångades upp och nådde Twitter. Tweeten med videoklippet från Patzlafs stream plockades snart ner men Linköping agerade direkt genom att stänga av honom från söndagens match mot SJ Gaming.

Twitter meddelade klubben att de tar avstånd från Patzlafs agerande och förutom en match avstängning kommer också samtliga spelare att vidareutbildas i hockeyklubbens värdegrund och därtill underteckna ett dokument för att, enligt klubben, "liknande incidenter inte ska ske framöver". I måndagens toppmöte med JYP Jyväskylä var Patzlaf tillbaka men noterades endast för en poäng under kvällen som slutade med en förlust, 3-4, och en övertidsvinst, 2-1.

Luleå mot Färjestad betyder jämna matcher

Senare under måndagskvällen var det fler svenska lag i farten och det hade äntligen blivit dags i ett möte som snart får kallas för klassiker. Färjestad BK och Luleå Hockey möttes ännu en gång i esportsammanhang. Som brukligt när lagen möts blev också måndagens match en jämn historia. I den första matchen var det norrbottningarna som visade mest skärpa när de avgjorde i slutminuterna av den tredje perioden och tog hem segern.

I returen blev det en ännu mer rafflande upplösning då lagen turades om att ta ledningen i matchen. Inför den tredje perioden var det återigen Luleå som hade greppet efter att Ville "MuKiMaisteri" Luukkonen klappat in 3-2 med blott 0.6 sekunder kvar av mittperioden. Just MuKiMaisteri fick sedan ett kanonläge att avgöra matchen med åtta minuter kvar av den tredje perioden när han kom helt fri. Johan "Rundqviiist" Rundqvist i Färjestadmålet var dock iskall och väntade ut finländaren som inte fick av något ordentligt avslut.

Förlängning fick avgöra

Istället fick Färjestad ett gyllene läge att kvittera när Aleksi "TehhAhola" Ahola åkte på en tripping-utvisning med två och en halv minut kvar att spela. Luleå såg ut att klara av det numerära underläget men när det återstod 13 sekunder av utvisningen hittade Färjestad målet genom Andreas "Affelj-" Ljungberg och matchen gick till förlängning. Där kunde värmlänningarna tillslut avgöra med mindre än två minuter kvar när pucken, via en Luleåspelare, letade sig fram till Christoffer "I-Maise-I" Berntsson som avgjorde.

Den extra poängen betyder mycket för Färjestad som fortsätter jakten på slutspel och med fyra matcher kvar har man bara en endaste poäng upp till slutspelsstrecket i tabellen. För Luleå var poängtappet blytungt men man kan trots allt glädjas åt tre av fyra möjliga poäng. Läget ser fortsatt tufft ut för norrbottningarna som har fyra poäng upp till slutspel och en poäng upp till säker mark och lagets assisterande kapten Hampus "l-Furyan-l" Duvefelt säger efter matchen att den tappade poängen svider lite extra.

—Första matchen är riktigt bra, den får vi ut det spel vi ställt in oss på mot en kontringsstark motståndare som Färjestad. Andra tappar vi fokus vid ett par tillfällen och då smäller det direkt bakåt. Hade vi tagit fyra poäng hade kvällen varit toppen, faktiskt. Men nu när vi tappar ledning i slutminuten av match två och sedan även förlorar på övertid lämnar det en lite besk eftersmak. Speciellt med tanke på hur viktig varje enstaka poäng är för oss.

Ni har två möten kvar, ett mot Linköping och ett mot KOVA Esports som ni har chans att passera i tabellen. Hur ser ni på de kommande matcherna?

—Det är ungefär samma "do or die"-mentalitet som vi haft sedan vi talades vid senast när det var en 10-12 matcher kvar. Av de här sista åtta tillgängliga poängen måste vi väl ta åtta för att ha chans på slutspel och en fem-sex för att ha möjlighet till säkrat kontrakt. Det är tuffa förutsättningar, men vi har inte gett upp.

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..