Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Europa

Luleå Hockey nära att skrälla mot JYP — förlorar i förlängning

1
Luleå Hockey går tungt i ECL Elite. Trots det visade man upp ett stundtals bra spel mot topplaget JYP. Mer än en poäng blev det dock inte efter att laget åkt på en snöplig förlust efter förlängning. —Vi har egentligen inget annat val än att höja nivån, säger lagets back, Hampus "l-Furyan-l" Duvefelt, om att man nu riskerar nedflyttning.
Under onsdagskvällen ställdes ett formsvagt Luleå Hockey mot seriens, efter fulltid, enda obesegrade lag, JYP Jyväskylä. Norrbottningarna som förra säsongen tog sig hela vägen till semifinal har inte alls varit sig själva under vårens säsong och parkerar numera i botten av tabellen. Med det i bakhuvudet var det nog många som befarade att Luleå skulle åka på en storsmäll men istället var det norrbottningarna som inledde bäst. Innan den starka inledningen hann resultera i något mål drog de dock på sig två utvisningar inom loppet av en och en halv minut, något som blev ödesdigert.

Precis när den första utvisningen var över kunde JYP ta ledningen genom tbnantti. Luleå fortsatte dock med sitt fina spel och efter 15 minuters spel kom också kvitteringen när Ville "MuKiMaisteri" Luukkonen lyfte in en backhand. Det svenska laget fortsatte att imponera men återigen drog de på sig en onödig utvisning. Trots att det inte resulterade i något mål så kunde JYP ta sig tillbaka in i matchen och ledningsmålet kom inte långt senare. I tredje perioden satte det finska laget 3-1 tidigt och matchen kändes punkterad.

MuKiMaisteri ville dock annorlunda och med 55 sekunder kvar att spela gjorde finländaren sitt andra mål i matchen. Efter ett skott från Aleksi "TehhAhola" Ahola höll han sig framme och kunde enkelt slå in en målvaktsretur. Den stora slutforceringen uteblev dock. Luleå drog nämligen på sig ytterligare en undervisning och JYP kunde enkelt hålla i pucken under den sista halvminuten. Trots bra spel verkade inte poängen riktigt vilja trilla in för Luleå som även fick inleda returmatchen i underläge efter att JYP kontrat in 1-0.

"Representerar väl tyvärr vår säsong som helhet rätt bra"

Efter att JYP-spelaren kriketski17 åkt på en femminutare för en tackling i ryggen var det norrbottningarnas tur att spela i numerärt överläge. Något mål blev det inte, det skulle dock komma senare. Luleåbacken Hampus "l-Furyan-l" Duvefelt, känd för sina slagskott från blå, visade att han också besitter andra offensiva kvaliteter. Lite oväntat dök han upp precis framför Sibelius i JYP-kassen och rakade in en retur. Resten av den ordinarie tiden slutade mållös trots att Luleå nog borde gjort åtminstone ett mål på sina chanser.

I förlängningen fick man också ett kanonläge när JYP i slutsekunden av den tredje perioden drog på sig en utvisning och gav Luleå chansen i powerplay. Målskyttet har dock inte alls stämt den senaste tiden och den vanlige övertidshjälten Connor "MartindalexC" Martindale lyste med sin frånvaro. Därför var det nästan logiskt att avgörandet skulle komma genom en JYP-kontring. Efter 13 minuters spel avgjorde en framstörtande tbnantti matchen genom att plocka upp Ville "Supreex" Korhonen retur och lyfta in en backhand. Efter matchen nådde Fragbite en besviken l-Furyan-l som tyckte att matcherna summerade säsongen som helhet rätt bra.

—De representerar väl tyvärr vår säsong som helhet rätt bra. Stundtals bra spel, står upp bra i försvaret men avgörande misstag vid fel tillfällen och en skrämmande ineffektivitet sett till den offensiva produktionen.

Kan man ändå se det som ett fall framåt, att man ändå presterar mot ett av seriens bästa lag?

—En blygsam snubbling framåt, möjligen. Haha. Vi har ju tio matcher kvar nu och behöver väl vinna sju eller åtta för att kunna ha chans på sista slutspelsplatsen. Alternativt fem-sex vinster för att undvika nedflyttning. Vårt slutspel börjar nu, kan man säga. Vi har egentligen inget annat val än att höja nivån.