×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Linköping är svenska mästare — sveper Malmö i finalen

1
Finalserien blev inte så jämn som många hoppats på. De regerande Europamästarna, Linköping HC, kunde nämligen vinna tre raka matcher mot Malmö Redhawks. —Vi ville stå som de första segrarna av eSHL, säger Linköpings målvakt Casper "ICappeI" Lundgren till Sportbladet.
Malmö Redhawks fick en kortare vila efter segern i den uppskjutna semifinalen mot Färjestad BK innan det var dags för final. Väl där väntade Linköping HC och det var alltså de två största favoriterna till titeln som tagit sig hela vägen till finalen. Efter två relativt jämna semifinalserier var det nog många som också trodde på en jämn final men så blev inte fallet och frågan är om inte Malmö var lite slutkörda efter den tuffa semifinalen mot Färjestad.

Trots att Malmö inledde finalen med att ta ledningen redan i den första perioden så blev det tydligt att Linköping var det starkare laget för dagen. Östgötarna kvitterade och tog sedan en 3-1 ledning i period två. I den tredje perioden inledde Malmö en intensiv press och reduceringen kom tillslut genom Henrik "eken45jr" Eklund med 12 minuter kvar av matchen. LHC-målvakten Casper "ICappeI" Lundgren sattes sedan på prov under de avslutande minuterna men kunde hålla pucken utanför målet och säkra segern för sitt Linköping.

I den andra matchen kom kvällens höjdpunkt när Joonas "Patzlaf" Paatiala, fri med Edvin "Thunboorg" Thunborg, iskallt avslutade på klassiskt Foppa-vis bakom Malmö-målvakten. De annars så lugna Linköpingsspelarna hördes jubla högt i studion när de såg lagkamratens uppvisning. Just Patzlaf innehade också huvudrollen i matchen då han blev tvåmålsskytt och lade grunden för segern i matchen som slutade 2-1 till Linköping.

I den tredje matchen var Malmö piskade att vinna om de ville hålla liv i finalserien men de fick istället en rejäl kalldusch direkt. Efter 14 minuters spel gjorde nämligen Patzlaf 1-0 och med mindre än sekunden kvar av perioden utökade också Linköping sin ledning. Därefter blev det aldrig riktigt spännande och när östgötarna gjorde 3-0 kunde de bekvämt spela på sin ledning. Slutsiffrorna skrevs till 4-1 och Linköping tog därmed hem segern i den första säsongen av eSHL.

—Vi ville verkligen vinna detta. Vi ville stå som de första segrarna av eSHL och tillsammans med hela Linköpings organisations så har de ju gett oss de bästa förutsättningarna, så det känns grymt kul att stå här som vinnare idag, säger ICappeI i Sportbladets sändning.

Målvaktshjälten berättar också att laget nu ska ut och äta tillsammans för att fira. Sedan bär det av hemåt för samtliga vid lunchtid dagen efter, men något längre uppehåll eller vila blir det inte.

—Nej, nu när vi är på toppen här och har vunnit två raka troféer inom loppet av några veckor, då känner vi ju att vi är hungriga efter mer. Så nästa turnering, det blir bara att ladda om till den helt enkelt, säger ICappeI till Sportbladet.

Artikelbild: NHLGamer