Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Linköping klara för final efter dramatik — avgör med 4 sekunder kvar

1
Efter en mycket jämnare semifinal än väntat är det nu klart att Linköping HC slår ut Leksands IF i semifinalen av eSHL. Nu väntar antingen Malmö Redhawks eller Färjestad BK i finalen imorgon.
Leksands IF kom till semifinalen mot Linköping HC som underdogs men laget från Dalarna visade tidigt att de skulle bjuda på rejält motstånd under kvällen. Redan efter fem minuters spel tog laget nämligen ledningen genom Calle "Smutto" Hjul och det stannade inte där. Man utökade nämligen ledningen till 2-0 i den andra när man sköt sitt fjärde skott på mål. Ledningen höll sig matchen igenom efter storspel av Johan "Rundqviiist" Rundqvist och Leksand tog därmed ledningen i matchserien som spelades i bäst-av-fem matcher.

PleeMaker stod för ett hattrick

Match nummer två bjöd inledningsvis också på dramatik när Leksand ännu en gång tog en tidig ledning, den här gången genom Johan "Isindar" Jonsson. Där och då var det nog många som undrade om det verkligen skulle kunna bli en superskräll. De tankarna satte dock Linköping stopp för ganska snabbt. Man svarade nämligen med att göra hela fem raka mål och vann matchen med 5-1. Björnen såg därmed ut att ha vaknat och Leksand såg ut att få det tufft.

Östgötarna inledde den tredje matchen starkt och fick tidigt utdelning när Paul "PleeMaker" Arontie kunde styra in ledningsmålet. Kort därefter kunde han också utöka ledningen till 2-0 och Leksand hade en riktigt tung period. Trots att de spelade upp sig under den andra perioden slutade den mållös och inte ens en stark slutforcering i den tredje gav någon utdelning. Istället blev det PleeMaker som fick jubla för tredje gången i matchen när han fullbordade ett hattrick med två sekunder kvar att spela.

Föll på sent avgörande

Leksand var därmed tvungna att vinna den fjärde matchen för att ta det hela till en femte och avgörande match. Man valde då att göra ett målvaktsbyte och ställa Kimmo "DUNZA" Sunnari i målet. Inhopparen fick dock ingen rolig start på matchen när han med fem minuter kvar av den första perioden tvingades kapitulera för något som mer såg ut som en passning än ett skott. Både DUNZA och Leksand spelade dock upp sig och efter att ha rett ut flertalet numerära underlägen fick de också en biljett in i matchen.

I den tredje perioden blev nämligen en fri Isindar fälld i skottögonblicket och Leksand tilldelades en straff. Leksingen var sedan iskall när han väntade ut Casper "ICappeI" Lundgren i Linköpingsmålet och sedan kunde vinkla in en backhand bakom en utstörtande ICappeI. Matchen såg sedan ut att gå till förlängning efter att Leksand klarat av ytterligare ett numerärt överläge men med fyra sekunder kvar att spela kunde Linköping avgöra genom PleeMaker.

En riktig kalldusch mot Leksand som var på väg att pressa de Europeiska mästarna till en förlängning och en eventuellt femte och avgörande match. När säsongen summeras kan man dock helt klart vara nöjda med insatsen, både under säsongen och mot Linköping i semifinalen. Östgötarna är i och med segern med 3-1 i matcher klara för final i eSHL där de ställs mot Malmö Redhawks eller Färjestad BK. Finalen spelas imorgon, lördag, klockan 12:00 och sänds precis som semifinalerna på Sportbladet.