×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Sverige

Spelarna: Linköping HC vinner eSHL

1
Fragbite gav samtliga spelare i eSHL chansen att tippa vilket lag som vinner SM-guld. När rösterna räknats ihop stod Linköping HC med överlägset flest röster. —Det är många otroligt bra lag som vi ska slå på vägen för att ta oss till final, säger lagkaptenen Casper "ICappeI" Lundgren.
På måndag är det dags för debutsäsongen av nya esportligan, eSHL. 12 SHL-klubbar har bildat esportlag för att göra upp om 150 000 kronor i spelet NHL 20. Under de senaste två dagarna har Fragbite låtit samtliga 108 spelare tippa vilka de tror vinner den första säsongen av eSHL och många var överens: Linköping HC kommer att vinna säsong ett av eSHL. Att LHC är så stora favoriter är något lagkaptenen Casper "ICappeI" Lundgren förstår, men han vill samtidigt lyfta att det finns fler lag som kommer att vara med och göra upp om guldet.

—Vi har ett etablerat lag som varit i final i varje turnering sedan 2018. Det är klart att det blir ett favorittryck på oss med en gång men det är många otroligt bra lag som vi ska slå på vägen för att ta oss till final.

Om du själv skulle välja ett lag som tar hem ligan, vilka tror du på då?

Malmö Redhawks. De har gjort många saker rätt där! Lehmann är en fantastisk spelare och människa som är expert på att bygga en bra lagmoral i truppen som smittar av sig på deras spel. Thunborg är en fantastisk målvakt också som kommer vinna matcher på egen hand.

Bland övriga lag, är det något lag som fått överraskande få röster eller är det några som sticker ut åt andra hållet?

—Luleå förtjänar mer röster. De gick till semifinal i ECL och borde ha klart mer röster än vad dem fått.

På måndag inleder Linköping eSHL med en match mot just Luleå Hockey, ett lag de slog så sent som för ett par veckor sedan när de möttes i semifinal i den Europeiska ligan ECL. Då var Linköping klart bättre i två av fyra matcher men hade stora problem med att få hål på Ville "Supreex" Korhonen i de inledande två matcherna där Luleå länge var med i matchen. Att det är ett revanschsuget gäng från Norrbotten som kommer till match på måndag finns det inga tvivel om och ICappeI tror också att det blir tuffa matcher.

—Det kommer helt klart att bli tufft! Luleå är revanchsugna och det kommer vi att märka av. Vi möter ett av ligans bästa lag och det vore viktigt för oss att starta med två vinster.

Nästan hälften av alla spelare tror att ni vinner ligan, hur ska ni se till att göra det under de kommande månaderna?

—Vi kommer fortsätta vara aktiva, vara redo för motståndet i eSHL och även finalen i ECL Elite.


Så fördelades rösterna:

Linköping 28 röster (40.6%)
Malmö Redhawks 9 röster (13%)
Djurgården Hockey 8 röster (11.6%)
Örebro Hockey 6 röster (8.7%)
Färjestad BK 4 röster (5.8%)
Luleå Hockey 3 röster (4.3%)
Växjö Lakers 3 röster (4.3%)
HV71 3 röster (4.3%)
IK Oskarshamn 3 röster (4.3%)
Skellefteå AIK 1 röst (1.4%)
Leksands IF 1 röst (1.4%)
Rögle BK 0 röster (0%)

*69 av 108 spelare svarade på frågan.

2 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 2 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..