Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Linköping tar ytterligare seger — besegrar Malmö i toppmötet

2
I det förväntade toppmötet mellan Linköping HC och Malmö Redhawks var det östgötarna som snabbt tog kommandot och under stora delar av matcherna var det LHC mot Malmös målvakt, Edvin "Thunboorg" Thunborg. Tillslut var Linköpings offensiv starkare än Malmös defensiv vilket ledde till dubbla segrar för ett starkt LHC.
Redan i den andra omgången ställdes de två största guldfavoriterna, Linköping HC och Malmö Redhawks, mot varandra i ett dubbelmöte. På förhand har det pratats mest om laget från Östergötland men ju närmare eSHL kommit desto fler starka värvningar har Malmö lyckats göra. Under den första perioden var det dock främst Redhawks målvakt, Edvin "Thunboorg" Thunborg, som fick bekänna färg efter att Linköping öppnat starkt. Trots anstormningen och ett friläge för Linköping slutade den första perioden mållös.

Tredje perioden avgjorde matchen

I period två fick Malmö tidigt chansen i Powerplay, något som inte lyckades speciellt väl och den vassaste målchansen hade istället Linköping med ett skott i ribban. Både Thunboorg och lagkaptenen, tillika backen, Johan "Lehmannens" Lehmann fortsatte dock att imponera och lagen gick återigen till periodvila med 0-0 på tavlan. Första målet kom tillslut bara efter tre minuters spel i den tredje perioden när Joonas "Patzlaf" Paatiala fick tag på pucken i slottet och skickade in ledningsmålet för Linköping.

Därefter var det som att Linköping kunde lägga i en extra växel och efter att de fått spendera fem minuter i Powerplay noterades Aleksi "Loimmu" Loimuvirta för två mål inom loppet av ett par sekunder. Med 39 sekunder kvar kom sedan Erik "I_Eki_I" Tammenpää kom i ett två-mot-ett läge tillsammans med Patzlaf. Efter en snygg flippass från I_Eki_I kunde Patzlaf enkelt lägga in ett direktskott bakom en chanslös Thunboorg. Det blev också sista målet i matchen och slutsiffrorna skrevs till 4-0 i Linköpings favör.

Målvakterna storspelade

I den andra matchen kunde Malmö lyfta upp spelet och med en hög forechecking så tog de sig fram till flera bra chanser, trots det var ställningen 0-0 efter första perioden. Period två inleddes med en superräddning av Linköpings målvakt, Casper "ICappeI" Lundgren, när Tuukka "FlyerKungen" Kuha fick ett superläge framför mål. Några minuter senare fick Linköping chansen i powerplay, vilket lyfte laget rejält och trots att de inte kunde få utdelning på det numerära överläget så såg de ut att få tillbaka självförtroendet.

Inför den tredje perioden var ställningen fortfarande 0-0 men Linköping gjorde verkligen allt för att få hål på Thunboorg som tvingades till ett par riktigt tuffa parader för att hålla kvar Malmö i matchen. Pressen från Östgötarna fortsatte länge men med fem minuter kvar av matchen kunde Malmö sticka upp i ett par anfall som satte ICappeI på prov. LHC-målvakten som då hade hållit nollan i två av tre spelade matcher vägrade dock att kapitulera och när Linköping, med två minuter kvar av matchen, fick ett powerplay kom också avgörandet.

Efter klapp-klapp-spel, som påminde om den riktiga hockeyns tider när CCCP var som bäst, kunde Paul "PleeMaker" Arontie sätta det avgörande 1-0 målet. Segern för Linköping innebär att de nu har avverkat två av deras största utmanare till segern redan efter två omgångar. Den svensk-finska lagmaskin ser ut att bli ostoppbar och frågan som snart kommer att ställas är om något lag ens kommer att vinna en match mot dem under grundserien. Aktuell tabell finns här.