×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Linköping gör supervärvning inför eSHL — signar finska superlaget

0
Linköping HC ser ut att bli storfavoriter när eSHL drar igång i januari. Laget offentliggjorde nämligen under kvällen att de skrivit kontrakt med topplaget i ECL, Filadelphia, som nu alltså kommer att spela under Linköpings namn och färger i de båda ligorna.
På torsdagen kom det ett mycket oväntat besked inom NHL-scenen. Linköping HC som ska delta i eSHL presenterade nämligen att de gjort klart med samtliga spelare från Filadelphia. Det finska laget med två svenska spelare kämpar just nu om förstaplatsen i den Europeiska ligan ECL där de endast förlorat tre av 28 matcher. Det går att jämföra med Luleå Hockey som i onsdags blev klara för slutspel i samma liga med 15 vinster och 11 förluster.

Det är med andra ord ett riktigt superlag som Linköping värvat då flera spelare har tidigare titlar från ECL i bagaget. En som sticker ut lite extra är också finske Erik "I_Eki_I" Tammenpää som under 2018 blev individuell världsmästare i NHL 18. I en nyhet på klubbens hemsida säger kommunikations- och marknadschefen i Linköping HC, Michael Sturehed, att de genom värvningen vill visa att de menar allvar med sin satsning på esport.

—Genom rekryteringen av det här laget visar vi allvar med vår satsning på E-sport. Vi vill att vårt förstalag inom denna nystartade sektionen ska vara med och tävla om de mest framskjutna placeringarna och vara med när medaljerna ska delas ut. Vi är övertygade om att laget, under ledning av Casper Lundgren, kommer att bära upp LHC-lejonet med stor stolthet och visa vägen för vår satsning på E-sport, säger Michael Sturehed till Linköping HC.

Fragbite har fått en pratstund med målvakten i det nya laget, Casper "ICappeI" Lundgren, som är glad över att få representera den svenska hockeyklubben.

—Det känns helt fantastiskt att få den här möjligheten! Redan i första samtalet med LHC blev vi otroligt imponerade av deras ambitioner som de hade kring esport. Vi blev sålda på att detta inte är ett sidoprojekt för dem utan att detta är ett lag som kommer representera Linköping HC och som kommer vara en del av deras hockeyfamilj. Det kändes också fantastiskt att få representera en klubb med en sån fin historia kring att utveckla spelare och personer.

Samtalen mellan Filadelphia och Linköping HC inleddes enligt Lundgren i samband med att nyheten om eSHL publicerades. Därefter var det inte svårt att tacka ja till erbjudandet som laget fick då de alla upplevde att Linköping skötte det hela på ett professionellt sätt. Att laget, som numera bär namnet Linköping HC och har gått som tåget i ECL, kommer att gå bra även i eSHL är det ingen tvekan om. Lundgren vill dock inte sätta alltför stort favoritskap på sitt lag.

—Det kommer finnas många som kan vinna eSHL! Malmö Redhawks bygger ihop ett otroligt bra lag för eSHL som kommer att vara grymt för ligan. Henrik ”Eken45jr” Eklund är en personlig favorit! Färjestad och Luleå kommer också vara med i snacket om att vinna. Det finns mycket talang i dessa lag!

Du anslöt till Filadelphia så sent som den 17 November, hur kommer det sig att det blev spel i det då nästan helfinska laget?

—Efter IS Cup 4 där jag kom tvåa med Delusion så fick jag frågan att gå till Filadelphia. Jag och PleeMaker har pratat i flera säsonger om att spela tillsammans och när möjligheten uppstod var det ett enkelt beslut för mig att gå dit. Det är en väldigt bra grupp som är nära vänner och vi har grymt kul ihop!

Lundgren som är en av de bästa svenska målvakterna i ligan är ödmjuk och lyfter fram samspelet med sina medspelare i sitt svar på frågan om vad det är som gör att han presterar så bra. Enligt honom så är det viktigaste för en målvakt att ha ett bra samspel med sina försvarare för att kunna rädda puckarna. Att det samspelet fungerar bra i Linköping syns i statistiken för ECL där Lundgren, tillsammans med Butterfly Effects Oskari "SibeIius" Grönroos, toppar listan över antal hålla nollor på sju stycken.


Följande spelare kommer att representera Linköping i det stundande ECL-slutspelet och i eSHL:


  • Sverige Casper "ICappeI" Lundgren — Målvakt
  • Finland Joonas "Patzlaf" Paatiala — Center
  • Finland Erik "I_Eki_I" Tammenpää — Forward
  • Finland Paul "PleeMaker" Arontie — Forward
  • Finland Aleksi "Loimmu" Loimuvirta — Back
  • Sverige Joel "jtorro-.-" Tourunen — Back
  • Finland Joonas "SuperVirta" Virta — Back




Artikelbild: EA Games

2 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 2 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?>
Laddar..