Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Europa

Luleå tar klivet upp över slutspelsstrecket — har tre lag kvar att möta

1
Två matcher mot finska Poggers resulterade i fyra poäng av fyra möjliga för Luleå Hockey. Laget från norrbotten tar nu ett kliv upp i tabellen och hamnar på rätt sida om slutspelsstrecket. —Om vi ställs mot Roots i slutspelet så tror jag att vi har goda chanser till att ta oss vidare, säger lagets högerforward Connor "MartindalexC" Martindale.
I måndagens match mellan Luleå Hockey och Poggers stod det viktiga poäng på spel. Båda lagen kämpar nämligen om de sista slutspelsplatserna och streckkampen är riktigt jämn. Det finska laget, som ligger bakom Luleå i tabellen, inledde matchen bäst och gjorde mål redan efter en minuts spel. En riktig kalldusch för norrbottenslaget som har ett erkänt bra försvarsspel, det hjälpte dock inte den gången. Bara tre minuter senare kunde dock Ville "MuKiMaisteri" Luukkonen kvittera och det höga tempot fortsatte matchen igenom.

Efter att Luleå tagit ledningen inte mindre än tre gånger i matchen och Poggers kvitterat lika många gånger så gick matchen till förlängning. Matchbilden fram till dess var intressant då det var Luleå som pressade på men Poggers som lyckats skjuta flest skott på mål. I förlängningens tionde minut blev Connor "MartindalexC" Martindale stor hjälte för sitt Luleå när han fintade bort målvakten och kunde lägga in 5-4. Det var femte gången Luleå vann en match efter övertid och det var fjärde gången som MartindalexC avgjorde i förlängningen, ett imponerande facit för högerforwarden.

Var inblandad i sju av åtta mål

I returmatchen var det omvända roller i inledningen när Luleå kunde ta ledningen efter tre minuters spel. Återigen var det MartindalexC som noterades för målet, den här gången överlistade han "Hassu85" i Poggers-målet med ett direktskott. Innan periodens slut kunde också Viktor "cHIIMEERa" Ghamari utöka ledningen. Den andra perioden såg ut att bli mållös men med bara tre minuter kvar kunde backen Hampus "The_Alpha_Furyan" Duvefelt göra sitt fjärde mål för säsongen. Ett mål som betydde 3-0 till Luleå och ledningen såg kassaskåpssäker ut.

Det finska laget lyckades dock reducera, men då återstod bara sex minuter kvar av matchen och det blev aldrig riktigt spännande. En som visade fin form under båda matcherna var matchvinnaren från inledningsmatchen, MartindalexC. Totalt bidrog han till sju av Luleås åtta mål vilket gör att han nu toppar Luleås interna poängliga tillsammans med MuKiMaisteri på 28 poäng. Trots den fina poängraden är han väldigt ödmjuk när han pratar om sin egen insats dagen efter matchen.

—Jag försöker göra mitt bästa för att hjälpa laget till slutspel, oavsett om det betyder att jag gör mål, passar fram till dem eller bara spelar bra defensivt. Det är dock väldigt enkelt att göra skillnad, som jag gjorde igår, när MuKiMaisteri och cHIIMEERa med sitt spel i anfallszon ger mig gott om tid och utrymme med pucken.

Ni har vunnit fem matcher efter förlängning och du har avgjort fyra av dem, vad gör dig så bra i just förlängningar?

—Jag är inte riktigt säker om jag ska vara ärlig. Det var inte förrän Hampus (The_Alpha_Furyan) nämnde det för mig igår som jag förstod att jag avgjort så många matcher. Jag trodde att jag avgjort i två förlängningar, så det har nog flutit ihop lite. Jag upplever dock att andra spelare börjar ta beslut de normalt inte skulle ha tagit under ordinarie tid när det kommer till förlängning. Antingen blir de passiva eller spelar väldigt aggressivt. Därför försöker jag att fortsätta vara lugn och göra de enkla sakerna. När man har spelat så många matcher som jag under de senaste åren så blir man inte heller lika nervös under förlängningar längre, vilket förmodligen också spelar roll.

Hur ser du på era chanser i ett eventuellt slutspel?

—Det beror helt på var vi slutar i tabellen. När det gäller slutspel går man alltid in med inställningen att det är vinst som gäller och jag är säker på att mina lagkamrater också har den inställningen oavsett vilka vi möter. Med det sagt så skulle det självklart bli en lättare uppgift att slå Roots än att slå Havu/Filadelphia eller Butterfly.

—Om vi lyckas klättra lite till i tabellen och ställs mot Roots i slutspelet så tror jag att vi har goda chanser till att ta oss vidare eftersom jag tycker att vi matchar dem väldigt bra och i en bäst-av-sju tror jag att vi kan slå dem. Det vore också väldigt häftigt att vara det första SHL-sponsrade laget att ta sig till semifinal.