Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Europa

Luleå nära slutspelsplats i ECL Elite efter mötet med Unlucky Boys

1
Onsdagens möte mellan Luleå Hockey och Unlucky Boys slutade i delad poäng då lagen vann varsin match. Det betyder att Luleå just nu ligger precis bakom PARRU som innehar den sista slutspelsplatsen. Endast målskillnad skiljer lagen åt och de sista åtta matcherna av grundserien blir därför väldigt avgörande för norrbottningarna.
Det börjar dra ihop sig för slutspel i ECL och Luleå är i högsta grad med och slåss om de sista slutspelsplatserna. Under onsdagskvällen stod Unlucky Boys för motståndet, ett lag som just nu ligger ovanför Luleå i tabellen och det var alltså fyra viktiga poäng som stod på spel. Både Viktor "cHIIMEERa" Ghamari och Mattias "ma0niii" Tagesson var tillbaka i Luleå-laget efter ett par matchers frånvaro. Matchen inleddes som de flesta Luleå-matcher på senaste tid har gjort, det vill säga målsnålt. Efter två perioder var ställningen 0-0 men det var Luleå som haft de farligaste chanserna och också hade skjutit fler skott.

I inledningen av tredje spräcktes dock matchens nolla när Luleå tappade pucken i mittzon vilket ledde till att Unlucky Boys kunde kontra in matchens första mål. Bara minuter senare missade Connor "MartindalexC" Martindale ett friläge och när han sedan drog på sig en utvisning kunde motståndarna utöka ledningen genom Dennis "re_Wenger" Dziyrdsyndski som tryckte dit ett direktskott efter att hans lagkamrat vunnit tekningen. Med 30 sekunder kvar att spela avgjordes sedan matchen definitivt sedan Unlucky Boys återigen kunnat bryta ett av Luleås uppspel och sätta 3-0.

Svänging returmatch

I returmatchen öppnade Luleå betydligt mer offensivt och när cHIIMEERa tilläts stå fri mitt i slottet kunde han också peta in en retur. Det svenska laget fick dock inte behålla ledningen särskilt länge utan Unlucky Boys svarade snabbt när de fick utdelning under ett bra anfall. I den andra perioden hade Luleå en puck i nät men på grund av spelare i målgården blev det tillslut bortdömt och tekningen flyttades ut i neutral zon. Det kunde Unlucky Boys dra nytta av och efter en fin tekningsvariant som resulterade i ett friläge kunde de ta ledningen med 2-1.

Efter att Luleå kvitterat sent i den andra perioden såg det ut som att lagen skulle gå till periodpaus i likaläge. Med blott tre sekunder kvar kunde dock Unlucky Boys återigen ta ledningen, ett riktigt tufft mål för Luleå som verkade vara på väg in i matchen efter sin kvittering. Det sena målet visade sig inte påverka norrbottningarna nämnvärt då de redan 40 sekunder in på den tredje perioden kunde sätta kvitteringen. Efter att ha pressat på rejält fick de också utdelning i powerplay när Ville "MuKiMaisteri" Luukkonen kunde prickskjuta in segermålet med sju minuter kvar. Efter matchen fick ma0niii frågan om hur det var att spela igen efter ett par matchers frånvaro.

—Det var överlag inga större problem. Finns väl både för- och nackdelar med att ha stått över föregående tävlingsmatcher, men det är oftast planerade rotationer vi har inom laget. Vi hade en bra session kvällen innan med den lineup som skulle spela, så det var inte så att någon hoppade in iskall med flera dagars frånvaro.

Du har bäst +/- statistik i laget och ger inte heller bort pucken till motståndarna speciellt ofta. Däremot har du inte producerat så mycket poäng. Hur skulle du beskriva din egen roll i Luleå?

—Jag är egentligen inte så mycket för statistik, men min roll i Luleå rent spelmässigt har väl blivit lite av att agera med ett väldigt defensivt tänk, att alltid säkra upp bakåt och oftast ta det säkra före det osäkra både med och utan puck.

—Överlag har det blivit en bra fördelning av roller inom laget tycker jag, vi har en bra variation av spelare där ingen är helt den andre lik, och det skapar en bra miljö där alla kan snappa upp saker av varandra och utvecklas än mer - men som också kräver bra kommunikation för att få alla att synka med varandra och prestera tillsammans.

Nära slutspelsplats för Luleå

I och med onsdagens två av fyra möjliga poäng är Luleå just nu under slutspelsstrecket i tabellen. Det är dock inte långt upp till den sista slutspelsplatsen som just nu innehas av PARRU. Endast målskillnad skiljer de två lagen åt. Luleå har också fördelen att ha spelat två matcher färre än det finländska laget vilket ger dem en bra chans att knipa de extra poängen som behövs. Bakom Luleå jagar också Färjestad som inte heller är uträknade ännu trots 12 förluster på de 14 senaste matcherna.