×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Sverige

Luleå Hockey satsar på esport: "En spännande aktivitet för att bredda intresset"

1
Idag presenterade Luleå Hockey sin nya satsning på esport. Den svenska hockeyföreningen har nämligen gjort klart med ett lag inför den kommande säsongen av European Championship League i NHL 20. —Vi tar oss an denna satsning med öppet sinne och har nu satt samman ett lag som kommer att representera Luleå Hockey, säger Stefan Enbom, vd för Luleå Hockey.
Fler och fler idrottslag har börjat få upp ögonen för esporten under de senaste åren. Det kanske tydligaste exemplet är den tyska fotbollsklubben Schalke 04 som under 2016 gjorde intåg på den Europeiska scenen i League of Legends. I Sverige har flera fotbollsklubbar också kontrakterat FIFA-spelare som representerat dem i den nystartade eAllsvenskan. Det har ryktats om att något liknande har varit på gång inom hockeyn men istället verkar det ha blivit klubbarna själva som tagit det första steget.

Idag offentliggjorde nämligen Luleå Hockey att de nu har satt samman ett lag för spel i European Championship League i NHL 20. Växjö Lakers och Färjestad BK, som tidigare annonserat sina satsningar på ligan, får nu alltså sällskap av ytterligare en SHL-klubb. ECL spelas i formatet 6 mot 6 där varje spelare styr en egen hockeyspelare på planen. Laget, som består av åtta spelare, har tidigare spelat under namnen Northern Stars och Norther Ascendancy och spelarna har meriter från tidigare spel i ECL samt den svenska ligan SCL. Luleå Hockeys vd, Stefan Enbom, ser det som en riktigt spännande satsning.

–Som en spännande aktivitet för att bredda intresset för hockey bland barn och ungdomar har vi beslutat att starta upp ett lag i det populära spelet NHL20 från EA Sports. Vi tar oss an denna satsning med öppet sinne och har nu satt samman ett lag som kommer att representera Luleå Hockey, säger han i ett pressmeddelande.

Uppdraget att sätta ihop laget fick klubbens medarbetare, Andreas Joanson, och han är nöjd med det lag som kommer att representera Luleå Hockey under den kommande säsongen.

–Glädjande nog har det funnits ett stort intresse för att representera Luleå Hockey så vi känner oss mycket nöjda med de spelare som valt att spela för Luleå Hockey den kommande säsongen. Det är ett gäng mycket rutinerade spelare som sedan tidigare spelat tillsammans under flera säsonger, med meriter av att ha placerat sig topp-4 i såväl Europamästerskap som Svenska mästerskap och som kommer att representera vår förening under innevarande säsong, säger han i ett pressmeddelande.

Höstens säsong av European Championship League startar redan imorgon, onsdag, och det blir alltså en snabb debut för det nya laget som kommer att spela i den högsta divisionen, ECL Elite. För den som vill följa Luleå Hockeys matcher i ECL så har laget startat en Twitch-kanal där deras matcher kommer att visas. Följande spelare kommer att representera laget:

Målvakt
Finland Ville "Supreex" Korhonen

Backar
Finland Joni "Kanelipena" Pentti
Sverige Hampus "The_Alpha_Furyan" Duvefelt
Sverige Mattias "ma0niii" Tagesson

Forwards
Finland Aleksi "TehhAhola" Ahola
Storbritannien Connor "MartindalexC" Martindale
Sverige Viktor "cHIIMEERa" Ghamari
Finland Ville "MuKiMaisteri" LuukkonenArtikelbild: Electronic Arts

3 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 3 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..