×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

eSHL kan vara på gång när även Rögle BK startar esportlag

1
Nu står det klart att ytterligare en SHL-klubb är på gång att starta upp ett esportlag. I en nyhet på sin hemsida meddelar Rögle BK att klubben nu letar efter lagmedlemmar till Rögle BKs NHL-lag som ska representera klubben i eSHL.
Under det senaste året har flera svenska fotbollsklubbar upptäckt FIFA-spelen och eAllsvenskan startades i början av året. Nu verkar något liknande vara på väg att hända även inom ishockeyn. Efter att Luleå, Färjestad och Växjö skrivit kontrakt med varsitt lag i spelet NHL 20 är det nu den skånska klubben Rögle BKs tur. På sin hemsida skriver klubben att de nu letar efter personer som vill representera Rögle BK i spelet NHL 20.

Precis som Luleå, Färjestad och Växjö letar Rögle efter spelare till EASHL, ett spelläge som spelas sex mot sex och där varje spelare styr en enskild hockeyspelare. Till skillnad från de övriga klubbarna verkar Rögle lägga stor vikt vid att spelarna ska vara från vad de beskriver som "Rögles region", ett område som sträcker sig från Halmstad i norr till Landskrona i söder. Laget är tänkt att representera Rögle BK i eSHL.

Om det betyder att även SHL är på gång att starta en esportliga, precis som eAllsvenskan, återstår att se då ingen officiell information om det har släppts. Att Rögle använder sig av just begreppet eSHL vittnar däremot om att en sådan satsning kan vara på gång. Varken Luleå HF, Växjö Lakers eller Färjestad BK har dock nämnt något om eSHL i samband med sina satsningar. Där har det istället varit fullt fokus på den Europeiska ligan ECL vars nionde säsong pågår just nu.

Efter att den här texten publicerades ändrade Rögle BK i sin formulering och eSHL byttes ut mot "kommande turneringar"

5 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 5 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..