×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

USA

Strejkkaos i USA — proffsspelarna hotar att vägra spela

1
Riot Games har hamnat i direkt konflikt med de amerikanska proffsspelarna.
Proffsspelarna i den amerikanska toppligan LCS har beslutat att strejka om inte speltillverkaren Riot Games är beredda att diskutera framtiden för akademiligan North American Challengers League (NACL). Det meddelade spelarfacket LCS Players Association (LCSPA) i måndags.

Bakgrunden till strejken är Riots beslut att banta NACL genom att slopa kravet på LCS-lag att ställa upp i ligan med ett akademilag. Efter beslutet, som togs tidigare i år, valde LCS-lagen att bryta kontraktet med flera av spelarna som var tänkta att spela i akademiligan, något som LCSPA menar drabbade omkring 70 personer.

"Vi har hamnat i den här återvändsgränden eftersom åtgärder vidtogs av Riot utan föregående kommunikation eller diskussion med LCS-spelarna", skriver LCSPA i uttalandet.

"LCSPA hoppas uppriktigt kommer att avvärja strejken genom att samarbeta med oss under de kommande dagarna genom att ha öppna och transparenta diskussioner så att vi kan skapa samarbetslösningar för att säkerställa den bästa framtiden för LCS och NACL", fortsätter dem.


Till följd av LCSPA:s strejkbesked har Riot i ett pressmeddelande kommunicerat att man valt att skjuta fram LCS:s sommarsplit två veckor. Riot har också ändrat sina egna tävlingsregler så att LCS-lag tillfälligt kan värva in nya spelare för att ersätta de som hotat med strejk.

Nyhetssajten Dot Esports rapporterar dock att flera spelare i lägre divisioner meddelat att de står bakom strejken och inte är intresserade av att agera inhoppare för att rädda ligan, vilket innebär att det i skrivande stund råder någon form av dödläge mellan de två parterna.

Artikelbild: Colin Young-Wolff/Riot Games
Videokälla: Riot Games

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..