×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

USA

Evil Geniuses utreds efter allvarliga anklagelser om behandlingen av spelare

1
Den amerikanska organisationen är nu under utredning efter att en av spelarna misstänks ha behandlats dåligt.
Speltillverkaren Riot Games utreder den amerikanska organisationen Evil Geniuses efter allvarliga anklagelser om organisationens behandling av sina spelare. Det uppger nyhetssajten Dexerto som pratat med en talesperson för den amerikanska League of Legends-ligan LCS.

Frågan om Evil Geniuses påstått dåliga behandling av League of Legends-spelaren Kyle "Danny" Sakamaki kom till allmän kännedom efter att esportjournalisten Richard Lewis publicerat en artikel om ärendet förra veckan. I artikeln beskrev Lewis hur EG ignorerat sin egen personals varningar om spelarens mentala ohälsa och istället uppmuntrat honom att fortsätta spela trots att han var i behov av en paus.

Sedan september förra året är Danny inte längre en del av EG:s lag i LCS. Istället har han en roll som content creator för organisationen. Spelaren själv har i ett uttalande på Twitter förnekat att EG behandlat honom dålig.

"Hej allihop, det har varit ganska många nyheter där ute och jag vill berätta att det är helt på mig och anklagelserna mot EG är inte sanna. Sanningen är att pressen av att vara ett esportproffs har överväldigat mig till bristningsgränsen, och EG stöttade mig hela vägen", skrev Danny i sitt uttalande.


Artikelbild: Lee Aiksoon/Riot Games
Videokälla: LEC/Twitch

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..