×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Svenska Robin är världens bästa LoL Fantasy-spelare: "Faktiskt helt sinnessjukt"

1
Robin "Flynnbomb" Lindgren vann 110 000 kronor i en av världens största League of Legends Fantasy-tävlingar.
Under League of Legends-turneringen Worlds har den svenska fantasy-appen E-Go App tillsammans med Mobafire arrangerat en av världens största tävlingar i League of Legends Fantasy. Med tävlingen färdigspelad var det den svenska spelaren Robin "Flynnbomb" Lindgren som stod som segrare i tävlingen.

Genom segern tar Flynnbomb hem 110 000 kronor i prispengar – en av de största prissummorna en fantasy-spelare tagit hem i en esporttävling.

Stort grattis Robin! Hur känns det att vara världens kanske bästa League of Legends Fantasy-spelare?
"Tack! Overkligt, det skulle jag nog säga är ordet som kommer upp först"

"Jag har ju faktiskt aldrig spelat LoL, och innan den här turneringen hade jag inte sett en enda match heller. Därför är det svårt att ta in jag faktiskt lyckades med den här bedriften. Dessutom kanske jag kommer börja känna en viss press nu också, till nästa turnering är det ju jag som alla kommer vilja slå? Det kommer bli speciellt, haha."

Hur mycket tid har du lagt ned på fantasyn?
"Bara till fantasyn kring LoL Worlds 2022 så lade jag nog ned ungefär 30 timmar innan turneringen där majoriteten av timmarna bestod i att studera statistik från alla spelare och lag, bygga på ett rejält spreadsheet med alla deltagande spelares siffror och lyssna på poddar och Youtubeklipp med experter som siade inför turneringen. "

"Sedan, under pågående turnering, blev det nog minst 1-2 timmar per dag med att följa upp matcher och hitta spelare som stack ut åt ett eller annat håll. Jag skulle nog uppskatta att jag totalt, från start till mål, lade ned omkring 60-70 timmar på bara denna fantasy."

Har du några bra tips att ge oss Fantasy-noobs?
"Mina främsta tips är att verkligen ta dig tiden att studera spelarna som finns med i turneringen. Ofta vill man välja en spelare som till exempel Spinx i Vitality, för att han varit bra under året, men tittar man på hans statistik de senaste veckorna är den ju inte bra och för tillfället är det viktigast att hitta formstarka spelare. Så titta mycket på den individuella formen."

"Ett annat tips är att verkligen se till att du använder din budget på absolut bästa sätt. Ofta är det smart att gå på en billigare spelare som kanske är lite sämre bara för att kunna plocka in ännu bättre spelare till de återstående platserna.
Avslutningsvis: Lita alltid på din magkänsla. Titta inte för mycket på vad andra gör utan tro på dig själv, oftast har du rätt."

Genom vinsten blev det ju en del pengar i fickan, vill du berätta vad du ska göra för pengarna?
"Världens tråkigaste svar, men det mesta kommer gå till sparkontot. Man läser ju rubrikerna och känner ju den ökade kostnaden för att leva så det kan vara bra att bygga på budgeten lite. Sedan kommer jag så klart unna mig lite. Nytt headset, lite nya kläder och så"


Artikelbild: Privat och Pressbild/League of Legends

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..