×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Danmark

Sjuka prislappen: Astralis uppges kräva en halv miljard kronor för LEC-plats

1
Ännu oklart om Astralis på allvar vill sälja eller bara använder summan som förhandlingstaktik.
Enligt uppgifter är Astralis spekulanta på att sälja sin franchise-plats i LEC. Nyhetssidan Esportmaníacos har fått höra att de uppges vilja ha 40 till 50 miljoner dollar, motsvarande cirka en halv miljard kronor.

De lagen som är mest troliga att ta dealen tänks vara KOI eller Karmine Corp. Priset ses dock inte som en rättvis summa för platsen av många. 50 miljoner är mycket pengar för vad som för många lag är en stor risk. Samtidigt kan det vara mer värt för lag som KOI och KCorp som varit starka särskilt i de spanska respektive franska ligorna att stanna där och fortsätta dominera på regional nivå.

Förra gången en plats såldes var när FC Schalke 04 förra året sålde sin plats till Team BDS för 32 miljoner dollar. Då var det mer akut för Schalke att sälja på grund av ekonomiska problem i klubben. Astralis har inte samma tidspress.

Det spekuleras även att Astralis anger den höga summan för att visa att de inte vill sälja, och bara anger den höga summan som en förhandlingstaktik. Utan att Riot själva hjälper ett ERL-lag finns det antagligen ingen organisation som har råd med det.

Artikelbild: Pressbild/Astralis
Videokälla: NorthArena/Twitch

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..