×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Norden

Succéstart för de svenska lagen — dubbla segrar mot Norge

1
Igår körde den nordisk-brittiska turneringen Telia Masters igång och för de två svenska lagen som deltar blev det en kanonstart. UniQ Esports Club lyckades efter en mycket jämn match besegra Viking Esports medan Granit Gaming kunde ta en komfortabel seger mot Nordavind.
Ettan UniQ Esports Club och tvåan Granit Gaming i Telia Esports Series Sweden kämpar just nu mot tio andra lag i turneringen Telia Masters. De svenska lagen gick in i turneringen under tisdagskvällen och de visade från start att de båda blir att räkna med. I kvällens första match ställdes mästarna UniQ Esports Club mot Norges tvåa, Viking Esports. Då UniQ är stora favoriter till att vinna turneringen väntade sig nog de flesta en promenadseger för det svenska laget. Till en början såg det också ut att bli det men Vikings midlaner, Alexander "HHNeverLucky" Fedde, ville annorlunda.

Med sin AP Kog'Maw i midlane såg han till att Viking höll sig kvar i matchen. Ju längre den pågick, desto mer såg det ut som att det istället skulle bli Viking som säkrade segern. Svenskarna undvek dock förlust, mycket tack vare Shenghao "Air" He som på sin Azir flera gånger kunde eliminera HHNeverLucky i viktiga lägen. Matchen avgjordes tillslut vid draken. När båda lagen hade chansen att säkra en Mountain Soul gjorde Martin "Yike" Sundelin inga misstag och säkrade den för sitt UniQ vilket ledde till att de kunde vinna fighten och också matchen.

—Vi hade förberett oss väldigt mycket inför matchen då vi vet att Viking är ett av de bästa lagen i vår grupp. Vi visste exakt vad vi ville göra i earlygame men övergången mellan early- och midgame blev riktigt dålig och vi gav upp alldeles för många elimineringar till HHNeverLucky. Istället för att spela vår komposition så spelade vi rakt in i deras ända tills vi insåg att vi bara kunde spela sidelanes och vinna matchen därifrån, säger lagets danske coach, Malte Krog.

Krog lovar också fansen att de kommer få se det UniQ som uppträdde i slutspelet av TESS under kommande matcher, vilket lär vara en klar förbättring från gårdagens match. För Sveriges andra hopp i turneringen, Granit Gaming, såg det betydligt bättre ut redan från start. Laget ställdes mot norska mästarna Nordavind Academy men bortsett från en knackig inledning såg det svenska laget ut att vara i storform. Efter 38 minuters spel var matchen avgjort och Emil "Scripter" Nordström hade säkrat en Quadra Kill i den sista fighten.

—Första 5-10 minuterna var lite skakiga, speciellt från min sida, men sen fokuserade vi alla på hur vi ville spela vår uppställning och bara vann matchen efter det, säger Granits lagkapten, Kewin "Sidon" Karlsson.

Det är många som spekulerat i hur de olika ligorna står sig mot varandra, hur var det att spela mot Nordavind jämfört med övriga lag i TESS?

—Jag vet inte riktigt, de gjorde ingenting som jag inte sett innan, men så som de spelade igår vet jag inte om de ens kommit topp 4 i den svenska ligan.

Ikväll väntar dubbla matcher, bland annat mot Excess Success som överraskade och slog Plejehjemmet kalder. Finns det risk för underskattning?

—Att islänningarna vann igår förvånar mig inte för jag tycker att danskarna är ganska svaga och Munster Rugby Gaming som vi också möter är som vilket annat lag som helst. Men underskattar ett motstånd, det gör vi aldrig så jag ser fram emot vår match mot dem båda.

Telia Masters fortsätter ikväll när de svenska lagen spelar två matcher var. UniQ Esports Club ställs mot NVision Esports och XY Esports medan Granit Gaming möter Munster Rugby Academy och Excess Success. Majoriteten av de svenska matcherna går att följa via communitystreamen som FitnessKnugen står för.


Artikelbild: Riot Games

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..