×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Europa

Fnatic Rising slår Mousesports — bra dag för svenskarna i EU Masters

1
Mousesports såg ut att kunna ta hem svenskmötet med Fnatic Rising men en klassisk 5-manna midlane rush säkrade lite oväntat segern för de sistnämnda. För resten av svenskarna blev det nästan genomgående segrar och även om YDN Gamers föll mot GamersOrigin så visade Phantomles och gänget att det finns liv i dem också.
Fredagskvällen var en fullmatad svenskkväll i European Masters. Samtliga nio svenskar var i farten och kvällen både inleddes och avslutades med svenskmöten. I den första matchen med svenskintresse ställdes tyska Mousesports mot Fnatic Rising. En intressant match som avslutade den första halvan av gruppspelet i grupp A och en viktig match för båda lagen i kampen om förstaplatsen i gruppen. I matchen var det Fnatic som inledde bäst med First Blood på Mousesports svenska botlaneduo redan efter tre minuters spel.

Love "Bravado" Rapp och Matthew "xMatty" Coombs lyckades bra i botlane och satte svenskduon med Hampus "Promisq" Abrahamsson och Jesper "Jeskla" Klarin Strömberg under press. De tidigare LEC-spelarna fick inte riktigt Zilean och Senna att fungera och redan efter 17 minuters spel hade Fnatic säkrat tre drakar. Det såg då ut som att Bravado och Felix "MagiFelix" Boström skulle bli de svenskar som gick segrande ur mötet men vinden vände snabbt.

Alla ner midlane fungerade bäst för Fnatic

I en stor teamfight på toplane visade Jeskla musklerna och säkrade en triple kill, vilket gav Mousesports guldledningen och ett betydligt bättre läge inför fortsättningen. Mousesports fick det dock snabbt tuffare igen då Fnatic bara ett par minuter senare kunde säkra sin fjärde drake vilket innebar en Cloud Soul. Trots underläget i guld kunde Fnatic säkra Elder Dragon efter en stark teamfight, den kom dock inte till större nytta då Promisq säkrade en triple kill och samtliga Fnatic spelare föll kort efter att ha säkrat draken.

Där och då såg det ut som att Mousesports hade övertaget men Promisq skulle istället för hjälte bli syndabock. Svensken klev för långt fram i midlane vilket blev kostsam då han snabbt blev eliminerad och det blev även Patrick "Obsess" Engelmann och Niklot "Tolkin" Stüber som försökte komma till undsättning. Med bara Jeskla och Adam "LIDER" Ilyasov kvar att försvara basen mot fem Fnaticspelare blev torn efter torn förstört och efter 32 minuter föll Mousesports nexus.

YDN Gamers visade att det finns hopp för dem

För resterande svenskar som spelade under kvällen gick det överlag bra. Volkan "Hades" Dinçer och hans LDLC OL tog en viktig seger över AGO Rogue medan Petter "Hjarnan" Freyschuss och Team GamerLegion fortsatte att imponera genom att slå BT Excel. I kvällens andra svenskmöte ställdes Kim "Phantomles" Storm i YDN Gamers mot GamersOrigin med Morgan "HustlinbeasT" Granberg och Ludvig "SMILEY" Granquist i laget. En match som gick betydligt bättre för YDN Gamers än deras inledande match gjorde.

Efter 20 minuters spel var det nämligen helt jämnt guldmässigt mellan de italienska mästarna och de franska mästarna. GamersOrigin hade dock säkrat tre drakar och med 5/1/1 i KDA för XDSMILEY såg läget bra ut för det franska laget. Phantomles och hans YDN Gamers slog dock tillbaka och trots att GamersOrigin kunde säkra matchens första Baron Nashor så var YDN med i matchen och kunde säkra två drakar i rad. Efter att det franska laget säkrat sin andra Baron Nashor kunde de dock också tillslut säkra sin fjärde drake och då kunde inte YDN längre försvara sig, deras Nexus föll efter 37 minuter.

European Masters fortsätter ikväll med den sista omgången i den första halvan av gruppspelet. Fem svenskar kommer att spela under kvällen och det finns ett svenskmöte att se fram emot när Team GamerLegion ställs mot GamersOrigin. Då går Hjarnan upp mot landsmännen XDSMILEY och HustlinbeasT på botlane. Sändningen börjar klockan 18:00 på EU Masters Twitchkanal och matchen mellan GamerLegion och GamersOrigin inleds klockan 19:00.

Kvällens svenskmatcher i European Masters




Artikelbild: Riot Games

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..