×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Europa

Bra start för svenskarna — både Mousesports och Fnatic Rising vinner

1
Det blev en bra inledning på European Masters ur svensk synvinkel. Fyra av fem svenskar fick se sina lag segra under den första dagen och debutanten Love "Bravado" Rapp stod för en perfekt KDA. Även Hampus "Promisq" Abrahamsson imponerade när han träffade i princip alla sina hooks med Thresh i Mousesports segermatch.
Vårsäsongen av European Masters 2020 startade under onsdagskvällen med sex matcher. I tre av dem fanns svenskt deltagande och det var tyska Mousesports med Jesper "Jeskla" Klarin Strömberg och Hampus "Promisq" Abrahamsson som var först ut. Svenskarna och deras lagkamrater ställdes mot det serbiska laget SuppUp Esports och var på förhand stora favoriter. Det var också svenskarna som hamnade i fokus direkt efter att Promisq sett till att säkra First Blood på botlane.

Medan resten av Mousesports stod för en del tveksamma beslut så var svenskduon på rätt plats vid rätt tillfälle varje gång. Promisq på Thresh hittade fina hooks nästan hela tiden och efter 21 minuters spel hade Mousesports säkrat Baron Nashor och Jeskla var 3/0/3 med Aphelios. För att vinna matchen krävdes dock ytterligare en Baron Nashor som det tyska laget fällde efter 28 minuter. Matchen avslutade sedan svenskduon själva efter att Jeskla säkrat en triple kill i ett två mot tre-läge.

Bravado med perfekt KDA i sin debut

I matchen efter var det dags för ytterligare två svenskar att kliva upp på scen. Fnatic Rising, som hamnat i samma grupp som Mousesports, ställdes mot eSuba. För svenskarna i Fnatic, Love "Bravado" Rapp och Felix "MagiFelix" Boström blev det en bekväm inledning på EU Masters. Tjeckerna var med oväntat länge i matchen men efter att Fnatic lyckats säkra ett ace efter 18-minuters spel föll de ihop.

Det acet följdes upp av ytterligare två på kort tid och efter 25-minuters spel säkrade Fnatic Rising matchens första Baron Nashor. Med Baronbuffen dröjde det sedan bara två minuter innan laget eliminerade samtliga eSuba-spelare för fjärde gången i matchen och segertiden skrevs till 27 minuter. För EU Masters debutanten Bravado slutade matchen extra roligt då han stannade på 1/0/22 i KDA med Yuumi. Återstår att se hur länge svensken kan behålla sin fina KDA under turneringens gång.

Ytterligare fyra svenskar premiärspelar ikväll

Fyra av kvällens fem svenskar hade efter Fnatics match säkrat premiärsegrarna men för kvällens femte svensk blev det ingen sådan. Även om Volkan "Hades" Dinçer och hans LDLC OL höll ut imponerande länge mot spanska mästarna Vodafone Giants så blev det tillslut en förlust. Efter 45-minuters spel kunde Amadeu "Attila" Carvalho säkra en Penta Kill och avgöra matchen.

European Masters fortsätter redan ikväll och då får vi återigen se Mousesports och Fnatic Rising spela. Dessutom är det dags för GamersOrigin, YDN Gamers och Team GamerLegion att spela sina första matcher vilket innebär att ytterligare fyra svenskar går in i turneringen. För den som vill följa alla svenskar är det kvällens två första och kvällens två sista matcher som gäller. Sändningen börjar klockan 18:00 på EU Masters Twitchkanal.



Artikelbild: Riot Games

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..