×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Europa

G2 Esports försvarar titeln — krossar Fnatic i finalen

1
De som hoppats på en jämn och spännande finalserie mellan G2 Esports och Fnatic under söndagskvällen blev snabbt besvikna. De regerande mästarna hade inga som helst problem att avfärda ett blekt Fnatic som föll i tre raka matcher. Titeln är G2:s sjunde och man har nu lika många titlar som just Fnatic.
Fnatic mot G2 Esports. En klassisk final och en final utan något av de två lagen har aldrig hänt. Endast en gång har ett annat lag än de två vunnit ligan, vilket säger det mesta om hur överlägsna de är och rivaliteten som finns lagen emellan. Under söndagskvällen ställdes de återigen mot varandra i en final och det var G2 som inledde bäst.

Med Kog'Maw och Lulu som deras botlane gick det mesta de regerande mästarnas väg. Trots att det var Fnatic som inledde flertalet fighter och towerdives så var det G2 som kunde gå vinnande ur dem. Det ledde tillslut till att Fnatic i ett desperat försök att vända på matchen kastade allt de hade mot G2. Ett försök som misslyckades helt då de inte klarade av att eliminera en enda G2-spelare och istället kunde de regerande mästarna vinna match ett.

Den andra matchen blev inte heller något att minnas för Fnatic-fansen som istället fick sätta sitt hopp till att deras favoriter skulle klara av att fullborda en så kallad reverse sweep. I början av den tredje matchen såg det också bra ut när Oskar "Selfmade" Boderek och Tim "Nemesis" Lipovšek lyckades bättre än tidigare i matchserien. Med Gragas och Azir kunde de säkra en hel del tidiga elimineringar och Fnatic såg ut att kunna tvinga G2 till en fjärde match.

Istället för att utöka sin tidiga ledning började dock Fnatic göra små misstag och när Nemesis försökte eliminera flera låga G2-spelare misslyckades han och blev själv eliminerad. Det gav G2 ett öppet läge att ta Baron Nashor, något som vände matchen helt. Istället för en spännande bäst-av-fem fick de över 800 000 tittarna se G2 vinna även den tredje matchen och ta hem titeln.

Segern innebär att G2 nu tar steget upp på sju titlar, lika många som Fnatic. För Rasmus "Caps" Winther som inledde sin karriär i Fnatic är det danskens femte titel, något som gör att han kliver upp på lika många titlar som legendarerna Paul "sOAZ" Boyer och Bora "YellOwStaR" Kim. Endast en spelare har fler än fem titlar och det är Perkz, som varit med och säkrat G2:s samtliga sju titlar och med det är han den mest framgångsrika spelaren i Europa.



Artikelbild: Michal Konkol/Riot Games

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..