×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Europa

Fnatic klara för final i LEC — sveper MAD Lions i semifinalen

1
Fnatic stod för en styrkedemonstration under lördagskvällen när de enkelt skickade ner MAD Lions i slutspelets lower bracket. 3-0 i matcher var helt rättvist och Fnatics överlägsenhet blev tydlig när både Selfmade och Rekkles stod för varsin Quadra Kill i den tredje matchen. Nu väntar final den 19 april för den svenske AD-Carryn och hans lag.
MAD Lions kom till semifinalen mot Fnatic fulla av självförtroende efter den överraskande vinsten mot G2 Esports i den första rundan av LEC-slutspelet. Fnatic hade och andra sidan haft en fin första runda mot Astralis där man enkelt vann med 3-1 i matcher. Under den serien blev det en hel del Senna och Zilean på botlane för Martin "Rekkles" Larsson och Zdravets "Hylissang" Galabov. Den här gången fick man dock nöja sig med Senna och Thresh efter att MAD Lions plockat åt sig Zilean i draften.

Första matchen började i ett relativt lugnt tempo och det verkade som att de båda lagen ville känna lite på varandra innan några större fighter skulle braka lös. Efter ett misstag av MAD Lions junglespelare, Zhiqiang "Shadow" Zhao, kunde dock Fnatic säkra en Baron Nashor redan efter 22 minuters spel. Med Baronbuffen kunde de ta en 7 000 guld stor ledning. Ett par minuter senare återvände Baron Nashor till kartan men då behövde Fnatic inte ens gå för den. Istället vann de en teamfight på ett övertygande vis i midlane och kunde sätta punkt för matchen efter knappa 30 minuters spel.

MAD Lions inledde starkt

Den andra matchen blev betydligt tuffare för Fnatic. MAD Lions fick nämligen en kanonstart när Shadow och Marek "Humanoid" Brázda såg till att göra livet surt för Tim "Nemesis" Lipovšek i midlane. Så fort de större lagfighterna inleddes var det dock Fnatic som gick vinnande ur dem. Med Gabriël "Bwipo" Rau på Malphite, Hylissang på Blitzcrank och Oskar "Selfmade" Boderek på Gragas hade Tim "Nemesis" Lipovšek drömförutsättningarna med sin Yasuo. Matchen utvecklades till ett riktigt blodbad där de båda lagen eliminerat varandra 34 gånger på bara 25 minuter.

Efter 27 minuters spel kunde Fnatic säkra sin andra Baron Nashor i matchen och två minuter senare säkrade man också en Infernal Soul och ett ace. Med alla MAD Lions spelare nere för räkning fanns det inget kvar som kunde stoppa Fnatic och trots att lejonen hade en ledning med 4 000 guld tidigt i matchen så hade Fnatic alltså vänt och vunnit matchen. För Matyáš "Carzzy" Orság var match två heller ingen höjdare då Bwipo på Malphite enkelt kunde ta sig an AD-Carryn en mot en och eliminera honom. Fnatics toplanespelare nöjde sig heller inte bara med att eliminera honom utan passade även på att använda sig av emotes för att strö extra salt i såren på tjecken.

Rekkles och Selfmade med varsin Quadra Kill

Efter att ha sett MAD Lions mot G2 Esports väntade sig nog de flesta att lejonen skulle bjuda på mer motstånd i den tredje matchen. Så blev det dock inte och Fnatic hade kontroll på matchen från början tillslut. Både Rekkles och Selfmade noterades för varsin Quadra Kill och när MAD Lions nexus föll efter 30 minuters spel hade Fnatic en ledning med 9 000 guld. I och med vinsten är Fnatic nu klara för finalen av vårens LEC, där kommer de att ställas mot Origen, G2 eller MAD Lions. För lejonen väntar en ny semifinal där de ställs mot vinnaren av matchen mellan Origen och G2 som spelas imorgon, söndag, klockan 17:00.



Artikelbild: Michal Konkol/Riot Games

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..