×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

ACON

Veckans LEC — toppmöte mellan G2 Esports och Fnatic väntar

1
Idag har det äntligen blivit dags för den tredje veckan av LEC:s totalt nio veckor långa grundserie. På menyn står bland annat ett rivalmöte mellan Fnatic och G2 Esports som går av stapel under lördagen. I den här artikeln tar vi en titt på hur det går för svenskarna, vilka de möter och vad som blir extra intressant att titta på under helgens två speldagar.
Förra veckan slutade med tre av fyra vinster för de två lagen med svenska spelare. Fnatic med Martin "Rekkles" Larsson i spetsen ställdes mot två av ligans svagaste lag i FC Schalke 04 och SK Gaming vilket slutade med dubbla segrar för de orange-svarta. Rogue fick det tufft i fredagsmatchen mot Astralis och inkasserade sin första förlust innan de enkelt avfärdade usla Team Vitality dagen efter.

Den här veckan bjuder på riktigt spännande matcher för båda lagen. På fredag ställs Rogue mot suveräna G2 Esports. En riktigt tuff match för Emil "Larssen" Larsson och Finn "Finn" Wiestål där man kommer att ställas mot ligans bästa top- och midlaners. För Fnatic väntar ett brittiskt "derby" mot Excel Esports som man på pappret ska vinna.

Tungviktsmöte på lördagen

Veckans match går av stapeln under lördagen när G2 Esports ställs mot Fnatic. Det mesta talar för att G2 fortfarande kommer att vara obesegrade efter fredagens matcher och för Fnatic blir det alltså en bra chans att skriva in en etta i G2:s förlustkolumn. Ska man vinna matchen krävs det dock att samtliga spelare levererar på topp, något de gjort i Solo queue under veckan där flera Fnatic-spelare har tagit sig in på topp 30.

För Rogue väntar en viktig match på lördagen då man ställs mot MAD Lions. De spanska lejonen är ett lag man behöver slå för att fortsätta hänga på Origen, G2 och Fnatic i tabellen och motståndet bör också passa Rogue väl. Förhoppningsvis bjuder Larssen och Finn på lite skönspel för alla svenska fans.

Helgens matcher för Fnatic och Rogue

Fredag:
G2 Esports vs. Rogue

Lördag:
MAD Lions vs. Rogue
G2 Esports vs. Fnatic

Att titta lite extra på:

Finns det en match under säsongen man måste se så är det den mellan Fnatic och G2 Esports som spelas klockan 21:00 under lördagen. Den är dock rätt självklar och går knappast in under vår rubrik. Istället kanske man ska ta och titta lite extra på mötet mellan FC Schalke 04 och SK Gaming som spelas tidigare samma dag (18:00) för att sedan jämföra de två matcherna med varandra.

Att inte titta på alls:

Förra veckans rekommendation var nog en av de sämsta som gjorts. Misfits vaknade nämligen till liv och vann båda sina matcher. Den här veckan är det ligans största sorgebarn, Vitality, som ni läsare får rådet att undvika. Till skillnad från 0-4 kamraten Schalke så har man knappt visat några positiva tendenser och när man nu ställs mot Origen och Excel under veckans matcher är det dags att avstå, förbered hellre en extra god middag innan ni slår er ner för två helkvällar med LEC.

Se matcherna på Riot Games Twitchkanal eller deras YouTubekanal.



Artikelbild: Michal Konkol/Riot Games

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..