×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

League of Legends

Drömmen i kras — G2 Esports förlorar med 3-0 mot FunPlus Phoenix

1
Europas stora hopp, G2 Esports, hade chansen att säkra Europas första VM-titel sedan säsong ett. Precis som förra året, när Fnatic föll i finalen, tog det dock tvärstopp för Europeérna. Kinesiska FunPlus Phoenix blev alldeles för svåra och det blev en tung förlust med 3-0 i matcher för G2 Esports.
Efter att Fnatic förra året tog sig till final men förlorade med 3-0 mot ett övermäktigt Invictus Gaming var det nog många som hade hoppats på något annat i år. G2 Esports hade under hela året sett bättre ut än förra årets Fnatic och när de i finalen ställdes mot Worlds-debutanterna från Kina, FunPlus Phoenix, gick de också in i finalen som knappa favoriter. Starten blev dock inte alls som tänkt. I en match där Rasmus "Caps" Winther sattes på att spela Pyke mot Tae-sang "Doinb" Kim på Nautilus var det FunPlus som började bäst.

Efter att ha eliminerat Martin "Wunder" Hansen två gånger om satte de rejäl press på ett G2 som inte såg ut som sig själva. Trots att FunPlus var starkare i de flesta fighter som uppstod så kunde G2 ändå hänga med i matchen. Efter 30 minuters spel eliminerade FunPlus tre G2-spelare vilket ledde till att de säkrade matchens första Baron Nashor. Det var dock det Europeiska laget som ett par minuter senare kunde förstöra en inhibitor efter att de överraskat kineserna med en ordentlig offensiv. Det räckte dock inte och 37 minuter in i matchen kunde FunPlus säkra sin andra Baron Nashor och då fanns det inte längre något G2 kunde göra för att försvara sig och 1-0 till kineserna var ett faktum.

Inte ens Veigar räckte till för G2

Den andra matchen blev inte mycket bättre sett ur Europeisk synvinkel. Trots att G2 kunde säkra matchens första drake så förlorade de teamfighten som uppstod och det rejält. Det kinesiska laget lyckades nämligen eliminera hela tre G2-spelare och efter att de fortsatt att vinna flera fighter kunde de säkra turneringens snabbaste Baron Nashor efter 20 minuters spel. Då hade de en ledning med 8 000 guld och efter att ha vunnit en teamfight där Lin "Lwx" Weixian säkrade en triple kill var matchen helt avgjord. Segertiden skrevs till 25 minuter.

Publiken i Paris fick nytt hopp inför den tredje matchen när G2 valde hjälten Veigar i draften. En hjälte som hjälpte Fnatic att vinna en match mot FunPlus Phoenix i kvartsfinalen. Caps var dock inte lika övertygande som Tim "Nemesis" Lipovšek på den ovanliga hjälten och det var återigen FunPlus som startade bättre. Efter att ha säkrat två torn innan det gått 10 minuter av matchen såg det ut att bli en tidig kväll för alla inblandade. G2 gjorde sitt bästa men det räckte inte till mot ett övermäktigt motstånd. Efter 23 minuter hade det kinesiska laget säkrat ännu en Baron Nashor och med den blev deras ledning ointaglig och precis som förra året var ännu en kinesisk VM-titel ett faktum.

Turneringen avgörs i Shanghai

Årets säsong slutar alltså med stor besvikelse för ett G2 Esports som vunnit allt fram tills den sista stora turneringen. För det kinesiska lagets stora stjärna, Tae-sang "Doinb" Kim, var det dock en stor lättnad att äntligen vinna. Den 22-åriga koreanen funderade så sent som förra året på att lägga av men beslutade i samråd med sin fru att fortsätta. Nu kan han alltså, om han fortfarande vill, gå i pension som världsmästare. MVP blev han dock inte, den utmärkelsen gick till hans lagkamrat i djungeln, Gao "Tian" Tian-Liang. I slutet av sändningen avslöjade Riot Games också att nästa års final kommer att hållas i Shanghai, Kina. G2 får alltså chansen att ta tillbaka titeln på bortaplan, återstår att se om det blir med samma lag även då.



Artikelbild: Riot Games

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..