×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Artikel

Fragbite rankar: De är bäst i Worlds

1
På lördag är det äntligen dags för huvudturneringen i Worlds 2019. Hur bra är egentligen de europeiska lagen? Är Korea tillbaka på riktigt och hur ska det gå för Nordamerika? Det är saker som Fragbites skribent, Atle "Faydas" Malmberg, har försökt klura ut när han rankat alla lag.
Imorgon, lördag, är det dags för den första gruppspelsdagen av Worlds 2019. I öppningsmatchen får vi se Fnatic ställas mot T1 i en match som kan bli oerhört viktig för de båda lagens fortsatta turnering. Totalt ska 16 lag spela i huvudturneringens gruppspel och Fragbites skribent, Atle "Faydas" Malmberg, har rankat lagen.

Topp fem


1. KoreaSK Telecom T1

Bild: LCK
Bild: LCK
Trefaldiga världsmästarna T1 är tillbaka efter förra årets fiasko när de inte ens kvalade in till turneringen. Inför årets turnering är det ett stabilare lag som kommer till start och med individuella stjärnor som Jin-seong "Teddy" Park och Sang-hyeok "Faker" Lee i form får de anses vara de största favoriterna till att vinna turneringen.

2. EuropaG2 Esports

Bild: Riot Games
Bild: Riot Games
Europeiska superlaget G2 Esports har vunnit både internationella Mid-Season Invitational och europeiska LEC i år. Sedan de värvade in Rasmus "Caps" Winther och Mihael "Mikyx" Mehle har formkurvan pekat spikrakt uppåt och det mesta tyder på att det blir en lång turnering för européerna. Slog SKT T1 i en bäst-av-fem serie under MSI tidigare i år, något som inte händer ofta.

3. KinaFunPlus Phoenix

Bild: FunPlus Phoenix
Bild: FunPlus Phoenix
De kinesiska mästarna FunPlus Phoenix lyckades tillslut vinna en inhemsk titel. En som varit med länge men aldrig hade vunnit är den koreanske midlanestjärnan Tae-sang "Doinb" Kim. Med sin uppoffrande och spännande spelstil är han en favorit bland fansen och en midlanespelare som offrar sina resurser för att täcka upp i andra lanes kan bli det kinesiska lagets väg till seger. Frågan är om vi får se några spännande val av hjältar från den koreanska stjärnan?

4. EuropaFnatic

Bild: Riot Games
Bild: Riot Games
Fnatic tog sig till final förra året men där blev det tvärstopp mot kinesiska Invictus Gaming. Under sommarens LEC förlorade de två möten, varav ett var finalen, i den femte och avgörande matchen mot G2 Esports. Lita på att det är ett revanschsuget Fnatic med svenske stjärnan Martin "Rekkles" Larsson i spetsen som kommer till start.

5. KoreaGriffin

Bild: LCK
Bild: LCK
Ända sedan fem okända koreanska spelare från laget Griffin kvalificerade sig för LCK har de knappt gjort annat än vunnit. Deras problem har dock varit att de inte vinner när det väl gäller som mest. Efter att ha förlorat tre raka LCK-finaler är det ett lag från Korea som kommer för att bevisa att de faktiskt kan vinna i slutspel också.

Plats 6-16


6. KinaRoyal Never Give Up

Storlaget Royal Never Give Up föll tungt i LPL-finalen mot FunPlus Phoenix. Med superstjärnan Jian "Uzi" Zi-Hao i laget är man alltid en stark utmanare. Uzi har dock plågats av skador under den senare delen av sin karriär och frågan är om resten av hans lag är tillräckligt bra för att RNG ska ta sig långt i turneringen.

7. KoreaDAMWON Gaming

DWG KIA är ytterligare ett nytt koreanskt lag som visat på imponerande spel. Kvalade in till LCK inför vårens säsong och har slutat trea och fyra sen dess. Lagets sololaners, Heo "Showmaker" Su ochJang "Nuguri" Ha-gwon är bra. Frågetecknet är deras botlane bestående av Jeong-hyeon "Nuclear" Sin och Gein-hee "BeryL" Cho.

8. USATeam Liquid

Team Liquid tog sig överraskande till final i Mid-Season Invitational tidigare i år. Det var egentligen lagets första internationella framgång, trots att de radat upp segrar på hemmaplan. I nordamerika är de på god väg att passera mesta mästarna TSM i antal titlar men precis som för TSM så har det varit torrt på den internationella fronten. Drog en rejäl nitlott när koreanska Damwon Gaming lottades in i deras grupp efter Play-In spelet.

9. KinaInvictus Gaming

Många kanske undrar vad förra årets världsmästare gör såhär långt ner i rankingen. Sanningen är den att de inte alls presterat på samma höga nivå som de gjorde 2018. Efter mycket om och men lyckades de tillslut kvalificera sig för Worlds men lagets stora formtopp har hittills uteblivit. Om de hinner komma i form innan turneringen börjar på lördag så är de topp fem, annars är en niondeplats mer rättvis.

10. EuropaSplyce

Splyce kämpade länge och väl för att säkra andraplatsen i LEC, tillslut blev dock Fnatic övermäktiga och i slutspelet togs de på sängen av ett starkt och hungrigt Rogue. Visade i Play-In att de är bra, speciellt i lategame, när de väl får till det men det är tveksamt om de kan ta sig långt i turneringen. Att Kasper "Kobbe" Kobberup vaknar på rätt sida blir otroligt viktigt.

11. VietnamGAM Esports

Vietnams förstaseedade lag är alltid en joker, så många gånger har de varit nära att ställa till det rejält för andra förhandsfavoriter. Även om de i år kommer med ett starkt lag känns det som att det saknas något, framförallt i längre matchserier och då blir mer strukturerade lag för svåra.

12.USACloud9

Laget som på något sätt alltid lyckas ta sig till Worlds och nästan aldrig gör någon amerikan besviken. Cloud9 kanske inte är nordamerikas bästa lag, men i internationella turneringar har de prenumererat på den titeln under den senaste tiden. Nu ser dock Team Liquid bättre ut och den era Cloud9 haft ser ut att gå mot sitt slut.

13. TaiwanJ Team

Före detta Taipei Assassins som vann den andra Worlds-turneringen som någonsin spelats. Idag heter de J Team och det var längesedan något LMS-lag var i närheten av TPA:s klass. Hela regionen har länge levt på att Flash Wolves presterat bra och nu är de inte ens med i turneringen. Det här året var också det sista för ligan som väntas slå sig ihop med LST inför 2020.

14. USAClutch Gaming

Clutch Gamings väg till Worlds skulle kunna skrivas om som en saga. Efter att ha gått bra i LCS-slutspelet men förlorat matcher där de haft 2-0 och 2-1 ledningar tvingades de till regionskvalet. Där lyckades de smått osannolikt med att vinna mot både FlyQuest och Counter Logic Gaming. I den avgörande matchen mot TSM vände de sedan 0-2 underläge till seger 3-2. De har charmat publiken men ska inte räcka till i den alldeles för starka gruppen de hamnade i.

15. Taiwanahq e-Sports Club

I LMS har det ofta bara funnits ett bra lag och det var Flash Wolves. Nu är det J Team som tagit deras plats och där bakom är det tunt. Att ahq e-Sports Club ens vinner en match känns långt borta.

16. Hong KongHong Kong Attitude

Om ahq känns som ett osäkert kort ser det inte bättre för deras LMS kompisar, Hong Kong Attitude. De tog sig igenom Play-In men utan att egentligen imponera. Precis som för ahq är risken stor att de slutar på sex raka förluster.



Artikelbild: Riot Games

2 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 2 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?>
Laddar..