×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

League of Legends

Caps historisk när G2 besegrar SKT — klar för andra raka finalen

0
Det blir ett europeiskt lag i Worlds-finalen som spelas i Paris den 10 november. Det blev klart efter att G2 Esports vunnit över koreanska SK Telecom T1 med 3-1 i matcher. En som vet hur det är att spela final i Worlds är Rasmus "Caps" Winther som även spelade förra årets final, då med Fnatic. Nu blir han förste europé att delta i två raka finaler.
Semifinalen mellan G2 Esports och T1 hade på förhand målats upp som den egentliga finalen av årets Worlds. Matchen motsvarade också förväntningarna och det var det koreanska laget som inledde bäst. Efter 15 minuters spel hade de en ledning med 2 000 guld och spelade generellt bättre runt hela kartan. När det mesta talade för SKT klev Rasmus "Caps" Winther fram. Tillsammans med sin landsman, Martin "Wunder" Hansen, såg han till så att G2 lyckades förstöra en av SKT's inhibitors. Samtidigt kunde dock SKT säkra matchens första Baron Nashor vilket gjorde att båda lagen verkade nöjda med vad de fick.

SKT inledde matcherna bäst

Efter 33-minuters spel kom tillslut den stora teamfighten som de flesta nog väntat på. G2 lyckades utmanövrera de koreanska mästarna och tack vare Caps och Wunder behövdes inte ens en Baron Nashor för att avsluta matchen. I den andra matchen spelade SKT en klassisk G2 botlane, nämligen Yasuo och Gragas. Det visade sig också vara vägvinnande och 22 minuter in i matchen kunde Jin-seong "Teddy" Park flyga fram med svärdskämpen vilket resulterade i ett ace och en ledning för SKT. Även Sang-hyeok "Faker" Lee levererade på sin signaturhjälte, LeBlanc. När G2 i ett rejält underläge försökte sig på ett desperat försök att ta Elder Dragon kunde Tae-min "Clid" Kim stjäla den, vilket avgjorde matchen.

I den tredje matchen var det återigen SKT som började bäst och speciellt Wunder fick det jobbigt då han blev eliminerad två gånger på kort tid. Marcin "Jankos" Jankowski spelade dock riktigt bra och kunde hjälpa sin lagkamrat in i matchen igen. Det blev dock det koreanska laget som kunde säkra matchens första baron efter 23 minuters spel när de eliminerade både Wunder och Caps och sedan säkrade baronbuffen. När de väl skulle gå på offensiven sprang de rätt in i G2's mur och i en teamfight som vanns av G2 blev alla SKT spelare utom Faker eliminerade. Det scenariot upprepades ytterligare en gång då SKT säkrade Baron efter 30 minuters spel men därefter fick se sig eliminerade av G2 som sedan kunde vinna ytterligare en teamfight och avgöra matchen.

Caps blev historisk

I den fjärde matchen bytte SKT in Se-hyeong "Mata" Cho och de började återigen matchen bra. Faker verkade vara överallt med sin hjälte Qiyana och det såg länge ut att bli en femte och avgörande match, precis som under vårens semifinal i Mid-Season Invitational. G2 kunde dock, tack vare riktigt starka teamfights ta sig tillbaka in i matchen och tillslut kom den stora vändningen. Lagkaptenen Luka "Perkz" Perković, som inte alls spelat bra i den fjärde matchen, klev tillslut fram när det behövdes och med sin Yasuo kunde han säkra en quadra kill i den sista avgörande teamfighten. Därefter kunde Caps teleportera in i koreanernas bas och förstöra deras nexus.

I och med segern blev det klart att det återigen blir ett kinesiskt lag mot ett europeiskt lag i finalen av Worlds. Den enda spelaren som deltar även i årets final är just Caps. Den danske midlanestjärnan som inför årets säsong bytte lag från Fnatic till G2 Esports blir därmed historisk. Han är den första europé som klarat av bedriften att kvalificera sig för Worlds-finalen två år i rad. Frågan är om han kan nå ett steg längre och vinna i år eller om det även den här gången ska sluta med en andraplats. Finalen spelas den 10 november klockan 13:00 i Paris. Hur mycket prispengar vinnaren går därifrån med har inte annonserats ännu men det blir minst åtta miljoner kronor, prispotten ska dock fyllas på med en ännu ej känd summa från försäljningen av årets Championship-skin.Artikelbild: Riot Games
2020-04-30 16:13
Vad är egentligen det bästa CS-klippet någonsin? Vilken highlight är den krispigaste egentligen? Tillsammans med Estrella har vi tagit fram en expertjury som nominerat de bästa klippen någonsin. Nu är det din tur att rösta fram vilket klipp som är det bästa någonsin.

3 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 3 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..