×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Allmänt

Fem nya spel, animerad serie och mer — här är alla Riot Games nyheter

1
Under natten till idag höll Riot Games en livestream för att fira 10 år med League of Legends. Där presenterade de inte bara nyheter för sitt succéspel utan också att de har en hel del nya spel på gång. Här nedan följer en sammanfattning på allt som presenterades under streamen.
Riot Games första spel, League of Legends, blev en succé och har under de tio år som spelet funnits varit ett av världens mest spelade spel. Så sent som i september släppte företaget färska siffror som visade att över 8 miljoner spelare var inloggade och spelade samtidigt, varje dag. I samband med det presenterade de även att det skulle hållas en jubileumsstream för att fira League of Legends tioårsjubileum.

Under natten till idag sändes det live från huvudkontoret där de presenterade allt ifrån fem nya spel till att det jobbas på en animerad serie som tar plats i League of Legends-världen. Några av projekten kommer att dyka upp i slutet av året, medan andra verkar vara ett par år bort. Det ser dock ut som att Riot Games tänker ta upp kampen med Blizzard som en av de största spelutvecklarna i världen.

10 dagar med belöningar

För att ge tillbaka något till alla som spelat League of Legends under åren kommer alla konton som registrerats innan den 15 oktober att få möjligheten till flertalet in-game belöningar. I tio dagar, från och med den 17 oktober, kommer användare som loggar in och spelar en match att få en belöning per dag. Belöningarna består av olika in-game saker och ett tioårsjubileums-skin till hjälten Annie.

Rise of the Elements

Under varje försäsong brukar Riot Games genomföra stora förändringar i spelet. Inför 2020-års försäsong är en av de stora nyheterna något som de kallar för "elemental rifts". Sedan tidigare finns det drakar som representerar olika element och ger olika bonus-stats till det lag som eliminerar dem. Inför 2020-års säsong kommer dessa drakar inte bara ge laget som eliminerar dem en bonus. När en drake elimineras kommer hela kartan att permanent förändras, beroende på vilket element den eliminerade draken representerade.

De fyra olika elementen, Infernal, Mountain, Ocean och Cloud kommer alltså att på olika sätt förändra kartan. Exempelvis kan det tillkomma, eller försvinna, väggar och buskar. Även andra föremål som punkter som ger spelarna en snabbhetsboost är aktuellt. Förändringarna kommer att testas på PBE-servern från och med den 22 oktober, för de som vill vänta tills allt kommer till de vanliga servrarna är det den 20 november som gäller.

Nya hjälten Senna

Det senaste tillskottet i League of Legends stora skara av hjältar presenterades som Lucians fru, Senna. I en trailer visades hur hon med hjälp av Lucian tillslut lyckas bryta sig fri från sitt fängelse i Thresh lykta. Senna blir tillgänglig på PBE-servrarna den 29 oktober för att sedan komma till de vanliga servrarna den 10 november.

Teamfight Tactics får uppdatering och kommer till mobilen

Efter att snabbt ha blivit populärt efter sin lansering har en mobilversion av Teamfight Tactics efterfrågats. Riot Games har valt att lyssna på spelarna och lovade att spelet inom kort skulle vara spelbart på mobiler världen över. Spelet kommer att ha support för cross-play vilket innebär att du på din mobil kan spela mot dina vänner som sitter vid en dator. Utöver det presenterades uppdateringar för spelet i form av nya arenor, nya hjältar och klasser.

Wild Rift — League of Legends till mobilen

Kinesiska Tencent som äger Riot Games har själva utvecklat flera mobilspel som liknar det populära spelet. Riot själva har dock inte varit riktigt lika intresserade av att göra League of Legends tillgängligt för den mobila marknaden, något som nu ser ut att ha ändrats. Med speltiteln "Wild Rift" presenterade Riot Games en snarlik version av originalspelet som kommer att bli tillgängligt på mobiler och konsoler. Under slutet av året kommer det att hållas beta-tester och en fullversion väntas komma i slutet av 2020. Förhandsregistrering för mobilversionen ska vara möjlig i App Store och Google Play från och med idag.

Kortspelet Legends of Runeterra

Under livesändningen presenterade Riot Games en ny satsning på kortspel och deras satsning "Legends of Runeterra". Spelet som ser ut att likna Blizzards populära kortspel, Hearthstone, kommer med karaktärer från olika regioner av League of Legends-världen Runeterra. Varje region kommer att ge möjlighet för unika spelstilar och taktiker.

Project L

Tidigare under året annonserade Riot Games att de jobbade på ett helt nytt fightingspel. Under livestreamen bjöds tittarna på en liten inblick i det nya spelet som just nu går under namnet Project L. Några större nyheter kring när spelet släpps eller hur det kommer att se ut i sin slutversion presenterades dock inte. Av det korta filmklippet att döma så ser det ut att bli ett klassiskt fightingspel där de klassiska hjältarna från League of Legends slåss med varandra på ett nytt sätt.

FPS-spelet Project A

Ett av de mer intressanta avslöjandena var presentationen av ett FPS-spel som går under namnet Project A. Spelet ser ut att vara en blandning av CS:GO och Overwatch och är tänkt att vara en mix av ett klassiskt FPS-spel och ett hjältebaserat skjutspel. Läs mer om spelet här.

League of Legends Arcane — en animerad serie

Efter alla avslöjanden om nya spel dök det också upp en helt ny satsning. I slutet av sändningen dök det nämligen upp en teaser för en ny animerad serie kallad League of Legends Arcane. Serien kommer att ta plats i League of Legends-världen där flera populära hjältar kommer att dyka upp. Enligt beskrivningen på YouTube kommer handlingen fokusera på ursprunget hos två ikoniska LoL-hjältar och kraften som kommer att slita dem ifrån varandra.

Ny dokumentärfilm — League of Legends: Origins

Regissören Leslie Iwerks, som tidigare gjort The Pixar Story, har producerat en helt ny dokumentärfilm som fokuserar på historien om hur League of Legends gick från tidig utveckling till att vara en av de största scenerna för esport. Dokumentären finns tillgänglig på Netflix i Sverige.

League of Legends Esports Manager


League of Legends Esports Manager är en helt ny titel som är tänkt att skeppas ut under 2020. I spelet får fans skapa deras eget LoL-lag och ta över rollen som manager. Spelet kommer att introduceras med den kinesiska ligan LPL under nästa år men kommer sedan att expandera för att täcka alla de stora ligorna världen över.

Mysteriet Project F


Riot visade upp ytterligare ett nytt spel som går under namnet Project F. Vad detta är för typ av spel är fortfarande oklart men det verkar vara något typ av MMO- eller PRG-spel där man ska kunna utforska "Runeterra" med sina vänner.

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?>
Laddar..