×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

League of Legends

League of Legends firar 10 år - 8 miljoner spelar samtidigt dagligen

2
I år fyller League of Legends tio år och skaparen Riot Games skriver i en nyhet att de planerar att fira det med en livestream den 15 oktober. De släpper också siffror på hur många som spelar spelet samtidigt under en dag. En smått galen siffra som landar på 8 miljoner samtidiga spelare, varje dag.
Den 15 oktober har Riot Games planerat in ett födelsedagsfirande för spelsuccén League of Legends. LoL fyller under 2019 tio år och det är något som Riot Games tänker fira med en livestream, enligt en nyhet de själva släppt. Under streamen kommer det att bjudas på ett jubileumsavsnitt av "Riot pls" som är ett återkommande inslag, som går ut i både video och text, där spelskaparna går ut och förklarar sina planer för spelet och hur de tänker kring förändringar de gör. Under jubileumsavsnittet kommer tittarna att få ta del av gamla favoritögonblick från spelets historia och ta en titt in i framtiden som kommer att innehålla det här årets kommande förändringar som görs under försäsongen. Även en inblick i nyheten Teamfight Tactics nästa stora uppdatering utlovas.

Det kanske mest intressanta i nyheten är att Riot Games visar upp siffror som de sällan tidigare gjort. De presenterar nämligen siffror kring hur många som faktiskt spelar League of Legends dagligen. Enligt Riots statistik från augusti månad ligger genomsnittet för antal samtidiga spelare varje dag på åtta miljoner. Det är enorma siffror i jämförelse med konkurrenten Dota 2, som enligt Steam Charts toppade på 826 690 samtidiga spelare under hela Augusti månad. Ett annat exempel att jämföra siffrorna med är när Marshmello höll sin livekonsert i Fortnite, då toppade battle royale-spelet på över 10 miljoner samtidiga spelare.

I den sista delen av nyheten meddelar också spelutvecklaren att de nu planerar att pensionera den gamla logotypen för spelet. En bild på den nya är också bifogad i nyheten och det är många i kommentarsfältet som är av uppfattningen att den gamla ser bättre ut än den nya. För den som vill se streamen går det att göra på Riot Games twitchkanal, sändningen startar klockan 03:00 svensk tid den 15 oktober. För den som inte är sugen på att gå upp mitt i natten kommer de att köra en repris under följande dag.

Bild: Riot Games
Bild: Riot Games




Artikelbild: Riot Games

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?>
Laddar..