×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Sponsrat inlägg

Vilket headset använder proffsen? — Här är listan

1
Vad är det proffsen bryr om när det kommer till hörluar? Är det ljus och trådlöshet som dominerar eller är ett något annat? Tillsammans med Prisjakt har vi tagit fram en lista av de mest populära headseten bland proffs och även jämfört det mot vad den stora massan använder.
Artikeln presenteras i samarbete med Prisjakt


Vi har tidigare kikat på vilka möss och tangentbord proffsen använder och vi har nu kommit fram till den sista artikeln i denna artikelserie. Vi kikar här på vad det är för headset som är mest populära bland de bästa esportspelarna i världen. Det finns lite spännande trender som vi utforskar i denna artikeln.

Historia

Från mitten till slutet av Counter-Strike 1.6 så fanns det ett par hörlurar som dominerade scenen. SteelSeries hade ett stort grepp om marknaden och deras hörlursserie Siberia var otroligt populär. Mycket kan nog ha berott på designen samt att SteelSeries sponsrade många av de mest poulära lagen under den tiden. Tillslut kom även Qpad med ett par populära hörlurar vid namn QH-90. Den designen har fortsatt vara populär även idag men från ett annat företag.

Populäraste tillverkaren och skillnader mot andra spel

Precis som bland tangentborden så är HyperX ett populärt märke bland spelen. 50 procent av CS:GO-proffsen använder sig utav ett par HyperX-lurar. De populäraste av just HyperX är deras Cloud II. Ett par hörlurar som använder sig utav samma design som de gamla QPAD QH-90. Ungefär 70% av de som använder sig utav ett par HyperX-lurar har just Cloud II. Näst på tur hamnar Sennheiser som har fått 16 procent av marknaden. Men HyperX är utan tvekan dominerande.

Även i andra spel så är det HyperX som dominerar. Man kan dock se att Logitech kryper sig snabbt upp på de flesta listor med deras trådlösa hörluar Logitech G Pro X. Varför HyperX är så otroligt populära bland proffsspelare är svårt att säga men det finns vissa grejer som kan leda oss till något av en slutsats. Designen har varit populär ända sedan 1.6 när QPAD kom ut med QH-90. Sen så är det inget som sticker ut med hörlurarna, de är bekväma, det är inga jobbiga lysen och de bara funkar. Det perfekta för esport.

Proffsen mot amatörer

Men precis som i de tidigare artiklarna så är det ju inte bara proffsens åsikter som spelar roll. Finns det några skillnader mot vad den stora massan använder? HyperX är utan tvekan populära enligt Prisjakts topplista men de ligger inte först. Där är det istället SteelSeries som toppar listan. De har hela sex olika par hörlurar på Prisjakts toplista. Allra först ligger SteelSeries Arctis 7 2019 Edition.

Det finns ett tydligt mönster på vad den vanliga massan använder. Trådlösa hörlurar är otroligt populära. Detta har blivit mer och mer populärt för varje år som går och de fortsätter att dominera. På just hörlurarsmarknaden har inte något svenskt märke tagit fäste utan de är mer populära när det kommer till möss och tangentbord.

All statistik är hämtad från Prisjakt och Prosettings

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..