×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Sponsrat inlägg

Spela som proffsen — Här är tangentborden du ska välja mellan

2
För att aima krävs självklart en bra mus, men minst lika viktigt för att lyckas inom esporten är ett stabilt tangentbord. På marknaden finns en uppsjö av olika märken som lovar dig guld och gröna skogar, men vilka är det egentligen proffsen använder? Tillsammans med Prisjakt har vi tagit fram proffsens fem favoriter för att hjälpa dig i ditt val.
Artikeln presenteras i samarbete med Prisjakt

Har du råkat ut för en ofrivillig "Rush B" när W-tangenten fastnat och du bara inte kan stanna, eller börjar ditt nuvarande tangentbord att närma sig bristningsgränsen för vad brytarna klarar av? Då är det kanske dags att börja kika på ett nytt när både Black Friday och julhandeln närmar sig. Att bestämma sig för vilket tangentbord som är bäst kan dock vara en riktig djungel. Därför har vi tillsammans med Prisjakt tagit fram vilka tangentbord som är populärast bland proffsen, så att du ska ha samma förutsättningar som de bästa!

Populäraste tillverkaren och skillnader mot andra spel

Tillverkaren HyperX har lyckats med att få in två tangentbord på topp fem och tittar man på vilket märke som används mest så är det just HyperX. Nästan en av fyra proffsspelare (24%) använder sig av ett tangentbord från den amerikanska tillverkaren. Den svenska tillverkaren, Xtrfy, hamnar där på en fjärdeplats och med 11% av proffsens tangentbord ligger de faktiskt före jätten Logitech.

Att just Xtrfy hamnar så högt kanske beror på att CS länge varit en svenskgren för om man tittar på konkurrenterna Valorant och Overwatch så är det Logitech som är tangentbordskungen. Hela 33% av Overwatchproffsen spelar med ett tangentbord från Logitech medan siffran är 27% när det kommer till Valorant.

Köpa ett tangentbord med eller utan numpad?

En typ av tangentbord som blivit allt mer populära är de mindre tangentborden som saknar numpad, eller Tenkeyless (TKL) som de också heter. Att de är lite mindre och mer kompakta är något som ofta uppskattas hos proffsen som vill ha mer utrymme för musen på skrivborden, och ska man vara ärlig så är det ju till ytan mindre än halva tangentbordet som används under en CS-match. Trots att de blir vanligare är det dock bara en fjärdedel av proffsen som spelar med ett TKL-tangentbord, det verkar istället vara betydligt vanligare i Valorant där hälften av proffsen spelar med just ett TKL-tangentbord.

Proffsen vs den stora massan

Det man ska tänka på när det kommer till att välja tangentbord är att det kanske inte räcker att bara titta på vad proffsen spelar. Proffsen är bara en väldigt liten del av det totala antalet spelare och de är ofta sponsrade av en specifik tillverkare. Därför kan det också vara intressant att titta på vad den stora massan föredrar. På Prisjakt kan man se att HyperX inte alls är speciellt populärt hos de vanliga spelarna, deras HyperX Alloy FPS återfinns först på plats 17 över de populäraste mekaniska tangentborden på Prisjakt.

Topp 10-listan domineras istället av Logitech och Steelseries, men det är faktiskt svenska tillverkaren Xtrfy som kan stoltsera med förstaplatsen när det kommer till mekaniska tangentbord. Där hittar vi nämligen Xtrfy K4 RGB TKL. Kanske är det inte så konstigt då CS är den största esporten i Sverige och Xtrfy ser ut att gå hem hos de svenska CS-spelarna.

All statistik är hämtad från Prisjakt och Prosettings

3 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 3 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?>
Laddar..