×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sponsrat inlägg

Vilken mus föredrar proffsen? — Här är listan

4
En mus är något av det viktigaste när det kommer till esport. Men det kan vara svårt att välja bland det stora antalet företag som finns. Men vad använder då de bästa spelarna i världen? Tillsammans med Prisjakt har vi tagit fram denna statistik. Se här vilka möss som proffsen använder.
Artikeln presenteras i samarbete med Prisjakt

Vi har nog alla varit i samma situation någon gång. Vår härliga mus har valt att ge upp och nu kommer det tuffa beslutet. Köpa en likadan eller satsa på något nytt. Det finns ett väldigt stort antal företag som gör möss som är riktade till esportspel och detta kan ibland göra det svårare att välja. Tillsammans med Prisjakt har vi tagit fram vilka möss som är populärast bland proffsen.

Historia

Men vad använder proffsen egentligen? Här finns det många spännande trender som man kan se. Under början av CS-historien fanns det två möss som slogs om förstaplatsen, Microsoft IntelliMouse Explorer 3.0 och Logitech G500. I Sverige var det "trepunktnollan" som var mest omtyckt och formen på denna musen har varit inspirationen till många möss som blivit populära de senaste åren.

Efter detta började två andra märken ta plats på marknaden, SteelSeries och Razer. Den gröna ormen var väldigt populär med sin Diamondback men blev ännu mer populär när de släppte Deathadder. Denna musen har sedan dess fortsatt varit populär men har fallit av under de senaste åren. I slutet av 1.6 var det dock SteelSeries som syntes mest, speciellt i CS-världen. Mycket av detta var på grund av att de sponsrade nästintill alla stora lag, framförallt svensklagen Fnatic och SK-Gaming. Men det var också under denna tiden ett nytt märke började komma upp. Detta har nu dominans över scenen.

De mest populära mössen

Skillnad mot andra spel

Som tydligt går att se är det Zowie som är det mest populära märket för CS:GO-proffs. Det är också ännu mer spännande när man kollar på lite siffror. Hela 52% av proffsen använder sig av just Zowiemöss och runt 33% av proffsen använder sig utav någon typ av Zowie EC. Näst på listan kommer Logitech som har ökat väldigt starkt under de senaste åren, mycket på grund av just G Pro Wireless. Det är just nu runt 29% av proffsen som använder sig utav en Logitechmus.

Det är dessutom extra spännande om man jämför med andra spel. Zowie är inte där ett lika populärt märke. Bland Fortniteproffs ligger användandet på 9% och bland Apexspelare på 11%. I båda dessa spelen är det Logitech som dominerar med runt 50% på båda spelen. Där ser vi också att Finalmouse är ett starkare märke, speciellt deras ultralätta möss. Zowies popularitet i CS:GO kan vara på grund det är just Emil “HeatoN” Christensen var med och designade den. Det kan också ligga något i att formen av musen är väldigt lik Microsoft IntelliMouse Explorer 3.0, den populäraste CS-musen från förr.

Proffsen mot amatörer

Om man jämför vad proffsen använder och vad amatörer använder så ser man lite spännande statistik. Från Prisjakt kan man se att Zowie inte alls är lika populärt bland den "vanliga" spelaren. Märket hittar sig inte ens in på top 20-listan. Där är det istället Logitech som dominerar och G Pro Wireless har sett en ökning på nästan 200% det senaste året.

För just den nordiska marknaden kan man också se ett svenskt märke dyka upp på listan, nämligen Xtrfy. Där kan man se att Xtrfy M4 RGB ta en sjätteplats och har sett en ökning på hela 2000% mot förra året. Detta kan möjligen bero på lite patriotism från svenska köpare.

All statistik är hämtad från Prisjakt och Prosettings

Dela detta på internet

Contributor

Sponsrat innehåll,

7 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 7 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..