×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

RecensionHörlurar

Recension: Turtle Beach Battle Buds — in-ears med gamingkvalité

1
Carolina "quiethell" Mårtensson fick chansen att testa Turtle Beachs in-ears, Battle Buds, och de förvånade henne på flera nivåer. Inte nog med att ljudet var oväntat bra så presenterar Turtle Beach markadens första in-ears med en broom-mikrofon.
Jag har personligen alltid varit skeptisk till användningen av in-ears under spelsessionen, i alla fall när man sitter hemma och spelar. Därför var jag förväntansfull när jag fick chansen att testa Battle Buds från Turtle Beach, ett par lurar som utan tvekan förändrade min syn på in-ears till annat än musik.

Turtle Beachs Battle Buds är små in-ears med en ikopplingsbar mikrofon och, trots att det som väntat inte är ett lika djupt ljud som med ett riktigt headset, så var jag glatt förvånad av hörlurarna. Man får med ett antal olika storlekar på budsen och det är lätt att hitta en storlek som passar en. Vad jag dock måste belysa är att jag personligen inte är ett fan av "fästet" som läggs in i örat för ökad säkerhet, jag skulle hellre vilja ha ett par rena buds utan denna extra gummi-sträng.


Ljud låter bra och tillräckligt krispigt för att man ska känna att man fått en genomtänkt produkt, men man kan som sagt inte jämföra dem med ett riktigt headset precis som med alla andra in-ears.

Ogillas av Xbox Live
Lurarna är framtagna för Nintendo Switch, men fungerar minst lika bra för mobilen och Playstation, jag skulle dock inte rekommendera dem för Xbox då ljudet blir väldigt obehagligt och man hör nästan ett eko via användning med Xbox Live. Jag testade även dem rakt in i min laptop, där de fungerade minst lika bra som till mobilen eller ett Switch.

Mikrofonen
När det kommer till mikrofonen så finns där en liten på sladden, men den är långt ifrån lika bra som den man kan sticka in i budsen för att få en så kallad "broom mic" vars ljudintag är mycket mjuk och precis. Jag kan dock uppskatta att de trots allt satte en mikrofon på sladden liksom andra in-ears, då det är lätt att lossa den större mikrofonen för att använda lurarna för att exempelvis lyssna på musik under bussresan.


Har man den större mikrofonen ikopplad är det dock bäst att man sitter upp och relativt stilla. Jag upplevde att den föll från sin position rätt lätt vilket gjorde att de jag pratade med tappade mig vid tillfällen, det vill säga att ljudintaget blev märkbart sämre om man inte har mikrofonen precis vid munnen. Så klart var jag tvungen att testa Battle Budsen i liggande läge, för vem orkar egentligen sitta upp under hela spelsessionen — speciellt när man spelar via mobil eller Nintendo Switch? Utan mikrofonen fungerar liggande läge utmärkt och är mycket mer bekvämt än när man har stora over-ears, men som väntat blir den ikopplingsbara mikrofonen sämre vid liggande läge eftersom den lätt faller ner från sin utgångspunkt.

Slutsats
Ljudmässigt skulle jag absolut säga att Turtle Beach Battle Buds är värda att betala 399 kronor för, liksom om man vill använda dem för spelsessioner där man sitter på ett och samma ställe. Vill man dock ha ett mer bastant headset som man kan slänga runt och främst ligga ner med, så skulle jag rekommendera ett av Turtle Beachs over-ears då de utan tvekan är det märke som förstår sig på konsol-headsets bäst på markaden just nu. För vad det är, ett par in-ears, får de ett högt betyg — men de kan inte jämföras med ett riktigt over-ear.

Betyg

6 / 10
2021-11-19 15:37
Visst kan svenskar mer än norskar om esport? Vi lät Godsent-proffsen Vanessa "Nessa" Ahlström och Hege "Hedje" Botnen tävla mot varandra i en klassisk frågesport för att få ett definitivt svar.

3 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 3 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..