×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

RecensionHörlurar

Recension: Elite Atlas från Turtle Beach

2
Julen närmar sig med stormsteg samtidigt som Astralis avrundar året på topp, vad är då bättre än en recension på världens bästa CS:GO-lags val av hörlurar? Hör vad Fragbite tycker om Turtle Beach Elite Atlas, kanske det är något att lägga under granen i år?
Turtle Beach Elite Atlas innefattar en 50 millimeter Nanoclear over-ear-högtalare som levererar Windows Sonic-surroundljud och Aerofit-öronkuddar som blockerar ut externt ljud. Hörlurarna har en avtagbar mikrofon som är brusreducerande och som innehåller Truspeak-teknologi för extra krispig ljudupptagning.

Elite Atlas är framtagna i samarbete med Optic Gaming samt världens bästa CS:GO-lag, Astralis, och är byggda för PC-användare. De är dock kompatibla med Xbox One, Playstation 4, mobilenheter och Nintendo Switch där mikrofonen även kan användas för spel som stödjer in-game chattsystem.

Information

Enheter: PC, Playstation 4, Xbox One, Nintendo Switch, Mobil
Ljudbild: Stereo
Frekvensrespons: 12-20 000 Hz
Mikrofon: Löstagbar
Trådlös: Nej

Design
Innan jag fick chansen att prova Elite Atlas hade jag aldrig tidigare testat Turtle Beachs hörlurar, vilket innebär att jag inte kunde jämföra dem med företagets tidigare versioner. Min första tanke när jag såg hörlurarna var att de var väldigt stilrena, snygga och oväntat lätta. En enkel knappsats på sladden gör att man lätt kan höja och sänka, utan att göra det direkt på datorn. Den längre delen av sladden är dessutom platt, vilket gör att den inte trasslar sig lika lätt.

Eftersom alla har olika storlekar på sina huvudet var det skönt att se att dessa hörlurar har ett justerbart huvudband, vilket är perfekt för mig som liksom många andra kvinnor har ett relativt litet huvud. Elite Atlas är gjort av metall, läder och innersidan av huvudbandet är klädd i samma typ av tyg som många träningskläder är gjorda av. Det sistnämnda gör inte bara att bandet ligger skönt mot huvudet, men det andas också vilket gör det bekvämare vid längre spelsessioner.

Öronkuddarna är otroligt bekväma och deras avgånga form gör att de ligger skönt mot öronen. Har man större öron, vilket till exempel jag har, kan kuddarna dock trycka mot öronen vilket gör att man under längre spelsessioner måste ta av sig hörlurarna för att "frigöra" dem en liten stund.

Turtle Beach Atlas Elite kommer i en fodrad låda för att undvika skador. Bildkälla: allfortheboys.com
Turtle Beach Atlas Elite kommer i en fodrad låda för att undvika skador. Bildkälla: allfortheboys.com

Spelbarhet
Bortsett från att man ibland måste ta en paus från spelandet på grund av trycket mot öronen är hörlurarna av toppkvalité. Ljudet är krispigt och det märks att toppspelare varit med i utvecklingen av produkten då det är lätt att höra vad som händer runt en, och var ljudet kommer från.

Mikrofonen sitter stadigt fast och har en justerbar arm som leder till en platt del där ljudet tas in. Utsidan av denna del är gjord av hårdplast medan insidan har ett brus- och spottreducerande tyg över sig. Ljudet som tas in är bra och jag skulle personligen säga att ljudupptagningen slåss med externa mikrofoner när det kommer till ljudkvalité. Personligen uppskattar jag dock hörlurar vars mikrofon går att "flippa upp" för att lätt kunna dra bort mikronen när jag till exempel äter något vid datorn.

Hörlurarna måste dock kopplas in i vald enhet med en 3,5 millimeter-kabel alternativt PC-splitten, vilket innebär att det inte ingår en USB-sladd för den som vill använda sig av denna form av uttag. När jag använde Elite Atlas i min Macbook ville jag koppla in dem via USB-uttaget på datorn, vilket innebar att jag var tvungen att koppla in hörlurarna i Xtrfys externa ljudkort som platsar i USB-porten. Detta fungerade utmärkt och ljudet förändrades inte märkbart jämfört med att koppla in hörlurarna direkt i datorn.

Hållbarhet
Elite Atlas är ett par hållbara hörlurar som klarar av ett antal smällar samt ett hektiskt resande tillsammans med annan packning, det vill säga att de är de perfekta LAN-hörlurarna. Enda minuset jag kan komma fram till efter testperioden är att de lätt kan bli repiga, vilket är väntat då de är gjorda av metall.

Plast-plattorna som sitter utanpå ljudkåporna, som faktiskt går att ta av för att byta ut till specialdesignade plattor, kan bli fettiga efter ett tag och fingeravtryck överförs lätt vid kontakt.

Pris och butik
Turtle Beach Elite Atlas säljs inte bara via företagets egna webbsida, utan de har även ett antal återförsäljare runt om i världen. I Sverige återfinns hörlurarna hos två återförsäljare där prislappen ligger runt 1000 svenska kronor, se Prisjakt. Ett överkomligt pris för denna kvalité.


Betyg och motivering
Jag har valt att ge hörlurarna en åtta av tio i betyg på grund av dess extremt krispiga och kvalitativa ljud både in och ut. Vad som drar ner betyget är att hörlurarna dels inte har en sladd som passar i USB-uttaget på datorn, men också för att mikrofonen lätt kan komma i vägen och inte är speciellt lätt att ta bort vid behov.


Artikelbild: youtube.com/Gamesky

Betyg

8 / 10
2020-10-14 14:33
En mus är något av det viktigaste när det kommer till esport. Men det kan vara svårt att välja bland det stora antalet företag som finns. Men vad använder då de bästa spelarna i världen? Tillsammans med Prisjakt har vi tagit fram denna statistik. Se här vilka möss som proffsen använder.

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..