×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

RecensionHörlurar

Recension: Xtrfy H2 — ett H1 till lägre pris?

2
Tidigare denna månad offentliggjorde Xtrfy sitt nya headset, Xtrfy H2, som är en billigare variant av H1. Fragbite fick chansen att testa de nya lurarna och de är utan tvekan oväntade i både kvalité och ljud.
Året började bra för Xtrfy då de lanserade sitt nya headset, Xtrfy H2, som ska agera som en lillebror till Xtrfy H1. Headsetet delar samma ljudbild som dess föregångare, men är lite mer allround än H1 trots att Xtrfys huvudfokus fortfarande ligger på FPS-upplevelsen.

Vad är det då som drar ner priset så kraftigt? För det första har Xtrfy valt att ändra storleken på membranet som används i headsetet (53 mm istället för 60 mm), inget ljudkort medföljer och man får med en mikrofon istället för två. Utöver det så är kuddarna klädda i tyg istället för konstläder, bortsett från insidan av dem där konstlädret fortfarande tar plats för att inte tappa ljud eller påverka ljudbilden.


Men hur ställer sig egentligen Xtrfys bröder mot varandra? Ljudmässigt har jag personligen inte märkt någon större skillnad mellan H1 och H2. Att jag använde ett av Xtrfys ljudkort, som följde med på köpet med den tidigare upplagan, kan ha påverkat ljudet i sin helhet. Men för att få ut mest av ett headset i den här prisklassen rekommenderar jag att införskaffa ett ljudkort, oavsett vad det handlar om för headset kommer Xtrfy SC1 USB-ljudkort så gott som alltid att förbättra upplevelsen.

Skillnaderna mellan H1 och H2 riktar sig främst mot mikrofonen samt headsetets utformning. Jag lade direkt märke till att lurarna var betydligt lättare än dess föregångare, H1, vilket oroade mig då jag gillar att ha en viss tyngd. Precis som inom flera andra produkter dras direkt parallellen mellan tyngd och kvalité. Vad jag anser räddade H2 från att tappa mig redan vid dess tyngd var att Xtrfy använder samma headband på båda sina headset, ett headband som är otroligt bekvämt och som håller formen.

När vi förflyttar oss ner mot öronkuddarna används samma stora och bekväma memory foam-kuddar som på H1, men H2:s är som tidigare nämnts klädda i tyg istället för konstläder. Jag tror absolut att valet att behålla konstlädret inne i kuddarna var rätt beslut, men jag står alltid bakom lädertäckta kuddar. Det vill säga kuddar som är helt täckta i konstläder. Tyget andas, det gör det, men jag märkte inte långt efter att jag började använda lurarna att tyget plockar upp betydligt mer smuts. Men det har absolut ingenting att göra med ljudkvalitén, vilket trots allt är huvudfokuset när det kommer till hörlurar.


Med H1 medföljde en speciell esportmikrofon som placeras extra nära munnen och har en väldigt precis upptagning av ljudet från just personen som bär headsetet, detta för att undvika att spelarna hör varandra när de sitter sida vid sida på event. Den som medföljer H2 är en mer allround-mikrofon. Detta innebär att H2:s mikrofon plockar upp mer ljud utifrån. Den är absolut användbar och perfekt för de som inte är bekväma med att ha mikrofonen jättenära munnen, men den är inte optimal för väldigt stökiga miljöer.

För att återkomma till just ljudet är jag förvånad över dess goda kvalité trots det betydligt lägre priset. Precis som med H1 är H2 kompatibelt med allt, det vill säga att gamingupplevelsen är lika krispig som den för film och musik. Skillnaden, ljudmässigt, mellan headseten är dock att H2 till viss del tar upp mer ljud utifrån. Konstlädret inne i lurarna räddar mycket av “tappet” i isoleringen, men de är absolut inte lika isolerade som dess föregångare.

Betyg
Jag har valt att sätta en åtta (8) i betyg på Xtrfy H2, detta tack vare den kvalité man faktiskt får för pengarna. Jämfört med dess föregångare är det ett steg ner, främst gällande vad som ingår vid köpet. Betyget ökar dock tack vare priset som gör det mer tillgängligt för gamers som vill ha kvalité följande en tight budget.

Betyg

8 / 10

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..