×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Artikel

Fragbite testar de bästa julklapparna från Xtrfy

2
När du dig vill isolera och i en annan värld dig kamouflera. Ett stort plus för dig är att ingen kan störa eftersom dessa hindrar dig från att omvärlden höra. Xtrfy H1 finnes bland årets hetaste julklappar och vi tipsar om fem produkter under 500 kronor till gamern.
Denna artikel presenteras i samarbete med Xtrfy

Med bara tio dagar till jul har Fragbite fått chansen att testa flera produkter från Xtrfy, flera nya tillskott i Xtrfy-familjen och några gamla godingar. Vår redaktör Carolina "quiethell" Mårtensson fick chansen att testa sju olika produkter varav två av dem är Ninjas in Pyjamas personliga favoriter.

Ninjornas favoriter


Xtrfy H1Pris: 1 690 kronor (köp här)
Ett av de bästa headsetsen för gaming, men också för film och musik. Xtrfy har verkligen lyckats med sitt första, och hittills enda, headset genom att göra det kompatibelt med vad man än gör framför datorn som kräver en bra ljudupplevelse. Det är dessutom otroligt bekvämt och isolerar ljudet på ett bra sätt.

Vad som medföljer hörlurarna är ett SC1 USB-ljudkort samt två mikrofoner. Den ena mikrofonen är en "esport-mikrofon" som är perfekt för högljuda miljöer, men den kräver att användaren har den väldigt nära munnen. Den andra mikronen är en mer "vanlig" mikrofon som plockar upp mer ljud, denna är därför inte speciellt bra att använda sig av på LAN men perfekt för den som inte känner sig bekväm med att ha mikrofonen jättenära munnen.

Personligen tycker jag att detta headset är väldigt bekvämt och dess utformning gör att längre spelsessioner känns skönare än med andra headsets. Den som har större öron, inklusive mig själv, kommer att älska detta headset då dess kåpor är extra stora. Det är dock inte ett headset för de som har mindre huvuden, då det har en rätt stor passform. Jag var inte ett speciellt stort fan av esport-mikrofonen, då jag personligen gillar att ha mikrofonen längre från munnen, vilket gjorde att det kändes mycket bättre när Xtrfy la till en annan typ av mikrofon.

Med över 16,8 miljoner färger och röda Kalih-switchar tar Xtrfy K2-RGB plats i alla NiP-spelares hjärtan.
Med över 16,8 miljoner färger och röda Kalih-switchar tar Xtrfy K2-RGB plats i alla NiP-spelares hjärtan.

Xtrfy K2-RGBPris: 1 590 kronor (köp här)
Har du någon gång undrat vad Ninjas in Pyjamas-spelarna använder sig av för tangentbord? Svaret är Xtrfy K2-RGB, ett tangentbord med LED-belysning och röda Kalih-switchar. Knapparna reagerar otroligt snabbt med 1000 Hz polling-rate och superskanningsteknik, signalen når datorn på 0,001 sekunder. Tangentbordet har en snygg svart finish och lyses upp i över 16,8 miljoner olika färger med flera olika belysningsalternativ. Ljuset går dessutom att styra genom att skapa personliga färgprofiler och makron samt att man kan välja vilka tangenter som lyser med hjälp av Mask Key-funktionen.

K2-RGB håller väldigt länge utan att slitas ner och switcharna har en livscykel på ungefär 60 miljoner tangenttryckningar. Alla inställningar görs direkt på tangentbordet, allt från färgprofiler till inspelade makron, och lagras i det inbyggda minnet. Detta innebär att man lätt kan plugga in det i valfri dator med samma inställningar överallt, utan att installera programvara eller ställa in allt från början på varje enhet. Vi förstår varför detta är ninjornas favorittangentbord.

Svarstiden på detta tangentbord är något jag absolut kan stå bakom, responsen är otroligt snabb vilket är avgörande i svåra situationer in-game. Dock låter det ganska mycket och jag personligen gillar när tangenterna har ett visst motstånd. För den som gillar lätta tangenter och föredrar röda switchar kommer detta tangentbord att vara perfekt.


Fem julklappstips under 500 kronor


Xtrfy GP1 XLPris: 399 kronor (köp här)
Med en textilyta framtagen med hjälp av avancerad vävteknik ger GP1 XL bättre precision och ett perfekt glid. Undersidan som är gjord av naturgummi håller musmattan på plats och den lägger sig slätt mot bordet. En snygg och stilren design gör att den gör sig snygg i spelhörnan.

Med en storlek på 920x360 millimeter tar den upp en hel del av bordet och har plats för både tangentbord och mus. Precis som alla andra Xtrfy-mattor går GP1:an att tvätta i tvättmaskin och den fransar inte tack vare dess sydda kanter. En skön musmatta som gör att dragen med musen känns väldigt bekväma.


Xtrfy GP2 XXLPris: 449 kronor (köp här)
Vad är bättre än en XL-matta? Jo, en musmatta som täcker hela bordet såklart! GP2 XXL är en tunn musmatta med måtten 120x60 centimeter som är helt svart bortsett från den vita Xtrfy-loggan uppe i det högra hörnet. Eftersom den saknar tryck upplevs den mer hållbar och den slits inte ner lika snabbt. Precis som alla andra Xtrfy-mattor lägger den sig direkt på plats — och stannar där.

Eftersom mattan täcker hela skrivbordet finns det gott om plats för både tangentbord och mus på den, det är dessutom oerhört svårt att åka utanför mattan när man tar ett längre drag med musen. Storleken gör också mattan till den perfeka manteln (ja, Fragbite har testat) men den är tack vare just sin storlek svår att ta med sig på resan.

Xtrfys USB-ljudkort ger alla headsets H1-kvalité.
Xtrfys USB-ljudkort ger alla headsets H1-kvalité.

Xtrfy SC1 USB-ljudkortPris: 399 kronor (köp här)
Den som inte är en stolt ägare av Xtrfys H1-headset kan få en liknande upplevelse tack vare deras externa USB-ljudkort. Det är optimerat för esport och delar samma ljudbild som headsetet som är utvecklat i samarbete med Ninjas in Pyjamas spelare.

Ljudkortet kräver ingen mjukvara och det är bara att trycka i valfritt headset i det för att spela. Det fungerar även utmärkt med in-ears och högtalare. Det är en billig och snabb uppgradering för spelhörnan som inte tar upp någon extra plats vilket gör det lätt att ta med på LAN.


Xtrfy WR1 HandledsstödPris: 249 kronor (köp här)
De flesta som spelar tillbringar timmar framför datorn, något som kan vara påfrästande för kroppen. Därför har Xtrfy nu tagit fram två olika handledsstöd varav WR1 är ett. Med en mjuk och följsam vaddering anpassar sig WR1 till händernas rörelse. Stödet är klätt med PU-läder vilket inte bara gör det hållbart, utan även är lätt att hålla rent.

Handledsstödet har fötter av natusgummi på undersidan vilket håller det på plats framför tangentbordet. Med en längd på 450 millimeter passar det perfekt för alla tangentbord i standardstorlek, men bäst passar det såklart framför något av Xtrfys egna tangentbord.

Första gången jag fick känna på handledsstöden från Xtrfy var under Dreamhack Masters Stockholm och jag föll direkt för WR2-versionen, men kände inte samma kärlek till WR1. Vad jag ogillade med WR1 var att det var mjukt och det kändes inte som ett speciellt fast stöd under mina handleder, något jag föredrar då jag ofta skriver framför datorn och har händerna på samma plats under längre perioder. För den som inte alltid har båda händerna på tangentbordet och som vill ha något bekvämt att bara vila händerna mot kan detta stöd vara perfekt, men det var inget för mig.

quiethells personliga favorit är handledsstödet WR2.
quiethells personliga favorit är handledsstödet WR2 i bambu som passar utmärkt framför Xtrfys K2.

Xtrfy WR2 HandledsstödPris: 279 kronor (köp här)
För den som vill ha ett handledsstöd som upplevs aningen stadigare har Xtrfy tagit fram WR2, gjort i lackat bambu. Inte nog att det är otroligt snyggt så innebär den lackerade ytan att stödet enkelt kan hållas rent samt att det känns slätt och behagligt under handlederna.

Gummifötterna på undersidan gör att stödet stannar där det ska framför tangentbordet. Handledsstödet passar till de flesta tangentborden som håller standardstorlek och passar utmärkt framför Xtrfys egna tangentbord, på bilden ovan ligger det framför ett K2-tangentbord från Xtrfy.

Nu snackar vi! Jag fullkomligt älskar Xtrfy WR2 på grund av dess stabila känsla. Eftersom det är gjort i lackat bambu är det inte bara stilrent och snyggt, det är även stadigt och perfekt för den som ofta har båda händerna på tangentbordet. Detta stöd är för den som använder samma dator till att spela som att jobba och är perfekt för kontoret. Ytan är dessutom aningen kylande.
2020-03-20 13:36
Gaminglurar har ofta blivit kritiserade för dålig ljudkvalité. Mycket av detta beror på att de måste få in både ljud i själva lurarna samt en mikrofon till ett bra pris. Med åren blir gaminglurar bättre och bättre, men framförallt får de mer RGB. Men om man ska jämföra med några lurar med riktig kvalité då? Tillsammans med Panasonic har vi på Fragbite fått chansen att testa detta.

4 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 4 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..