×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Världen

Forskare: Fortnite är lika farligt som heroin

2
Spelmissbruk ökar runt om i världen och nu verkar Fortnite vara en stor hälsofara, i alla fall om forskare får lov att säga sin mening. De menar nämligen att Epic Games populära spel är lika beroendeframkallande som heroin.
I amerikanska Richmond, Virginia, har ABC 8 News gjort en omfattande undersökning där hälsoexperter och forskare kommit fram till att Fortnite är lika farligt som heroin. Användare blir nämligen lika beroende av spelet som vid ett drogberoende och visar liknande symptom. Forskarna menar att Fortnite kan komma i vägen för ett barns utveckling och inlärningsförmågor.

Vad som händer när någon spelar Fortnite är att det produceras samma typ av ämne som det gör vid droganvändning och heroinberoende. Användare ska, enligt experterna, få samma känsla av att något fattas när de inte spelat Fortnite under en längre tid som någon som är beroende av heroin får när de inte brukat drogen under en viss period.

Enligt uppgifter var en av tonåringarna som deltog i experimentet så pass beroende av spelet att hen vägrade att sluta spela, trots att en tornado stormade utanför fönstret. Hen lämnade spelet för att, tillsammans med sin familj, söka sig till säkerhet först när strömmen gick. Beroendet ska ha gått så pass långt att många föräldrar valt att skicka sina barn till rehab. Några av biverkningarna av de ändlösa timmar barn lägger på Fortnite är att de somnar i skolan, försämrade betyg och att de blir våldsamma. Observera dock att inga av experternas namn har offentliggjorts, vilket gör att legitimiteten bakom undersökningen är osäker.

Dator- och tv-spelsberoende klassas numera som lika allvarligt som ett spelberoende för någon som är beroende av till exempel poker. Är du eller någon i din närhet ohälsosamt beroende av att spela finns det hjälp att få samt information hos Dataspelsakuten.


Artikelbild: shutterstock.com

7 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 7 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..