×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.
Ad

Världen

EA agerar mot Ryssland – tar bort ryska lag från FIFA och NHL

0
EA Sports meddelade igår att de kommer att ta bort det ryska landslaget och alla ryska klubbar från "alla FIFA 22 produkter", med anledning av kriget i Ukraina.
EA Sports meddelade igår att de tar bort det ryska landslaget och alla ryska klubbar från "alla FIFA 22 produkter", med anledning av kriget i Ukraina. Beslutet kommer efter att FIFA och UEFA bannlyste ryska lag från att delta i kontinentala mästerskap, och att FIFA bannlyste det ryska landslaget, vilket gör att de inte kan delta i internationella mästerskap.

För de cirka 40 miljoner ryska FIFA-spelarna kommer detta som ett ytterligare slag under bältet, men det finns än så länge inga tecken på att själva spelet kommer att bli avstängt för den ryska allmänheten.


EA bekräftade också på Twitter att de kommer att göra detsamma med sina NHL 22 ishockey-spel.

FIFA har tidigare tagit bort enskilda spelare från sina spel. Det är nu dock första gången någonsin de tar bort hela lag från sina spel på grund av politiska skäl.

Ryska spelare ser ut att vara säkra just nu, men om situationen skulle förvärras i Ukraina eller omvärlden, är det kanske möjligt att förutsättningarna för även dem ändras.

Artikelbild: EA Sports (redigerad)
Ad

3 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 3 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..