×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

USA

Spelare skämtade efter matchen — sedan diskades laget för fusk

1
Nu ifrågasätter både fans och andra spelare beslutet.
Turneringsarrangören PGL har hamnat i en kritikstorm efter att ha meddelat att det amerikanska Dota-laget Team American Goons diskvalificerats från det nordamerikanska DPC-kvalet. Enligt PGL ska laget, som vann kvalet, ha brutit mot tävlingens regler om matchfixning — något som fansen inte tror på.

I ett uppmärksammat inlägg på Reddit hävdar användaren selio att PGL:s beslut grundas på en chattlogg där en av Goons motståndare efter deras match frågat om laget lagt sig i en tidigare match för att få möta dem, något som Goons-spelaren skämtsamt svarat "ye" på.

Även om det i skrivande stund är oklart om selios uppgifter stämmer har dessa tagits som sanning av många och lett till att mängder av fans ifrågasätter PGL:s beslut. En av de många som ifrågasätter beslutet är TSM-coachen David "MoonMeander" Tan som i ett inlägg på Twitter skriver att han hoppas att PGL drar tillbaka beslutet.

"Jag litar på att PGL kommer att göra rätt och ändra på det här förbudet, lil nick och Boris är ärliga amerikanska Dota-spelare som förtjänar mer än det här avslutet", skriver MoonMeander.


Artikelbild: Pressbild/The International och Valve och Skärmbild/Reddit
Videokälla: The International/Twitch

2 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 2 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..