×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Världen

Dota-hackare hittade massiv säkerhetsrisk — kunde få tillgång till spelares datorer

1
Problemet gick oupptäckt i över ett år.
Under den senaste tiden har flertal fusk och hacks båda de två stora MOBA-spelen, League of Legends och Dota 2, uppmärksammats. Nu är det dags för ytterligare ett i Dota. Det har nu kommit fram att en exploit fungerat i över ett år som gjorde att hackare kunde ta över andras konton.

Detta ska ha gjorts via custom game modes. Dessa spellägen var varianter av andra populära modes. Skillnaden var dock att de utnyttjade en bugg i V8, Googles open source JavaScript- och WebAssembly-motor som gjorde att de kunde ta över spelares konton.

Detta är nu lyckligtvis borta ur spelet. Custom game modes därmed säkra att spela men man ska nog vara lite extra försiktig om de ser lite skumma ut.


Artikelbild: Valve
Videokälla: Valve

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..