×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Världen

Spelare ertappad med fusk i tävlingsmatcher – bannas på livstid

1
Valve delar ut en livstids avstängning till en spelare som fuskat i kvalen till DPC.
Under december har Valve arrangerat kval till nästa års DPC-säsonger. Kvalen är extremt viktiga då lagen som kvalar in till DPC har betydligt större chanser att kvala till monsterturneringen The International i slutet av året.

Nu meddelar Valve och turneringsarrangören Epulze att en spelare ertappats med fusk i det öppna sydostasiatiska kvalet. Det är den myanmariska spelaren Kaung “KSH” Sett Hein som ertappats med scripting under tävlingsmatcher.

KSH spelar för laget Yangon Galacticos som vann en av de öppna kvalturneringarna i mitten av december och därmed gick vidare till det stängda DPC-kvalet. Nu sparkas laget ut ur turneringen och KSH får en livstids avstängning till följd av fuskandet.

"Yangon Galacticos har diskvalificerats från DPC 2023 SEA Winter Tour CQ, KSH har befunnits skyldig till scripting och får en livstids avstängning från Epulze, återstående lagkamrater är avstängda tills vidare, i väntan på en mer omfattande utredning", skriver Epulze på Twitter.


Scripting innebär att spelaren kör ett program som automatiskt utför handlingar i spelet. Ett script kan till exempel användas för att garantera att abilities som kräver att man siktar träffar rätt mål. Exakt vilken typ av scripting som KSH använt sig av framgår inte av Epulzes uttalande.

Artikelbild: Pressbild/Dota2
Videokälla: The International/Twitch

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..