×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Rumanien

Nu börjar The International på riktigt — här är svenskarnas förutsättningar

1
Över 350 miljoner kronor står på spel när The Internationals slutspel drar igång idag.
Efter förra veckans gruppspel har The Internationals slutspel kickat igång under dagen. 16 lag gör upp i en double elimination-bracket om världens hittills största prispott i en esport-turnering.

För de flesta svenskar kommer det förstås att vara extra stort fokus på den svenska organisationen Alliance. Laget ställer upp med den svenska trion Linus "LIMMP" Blomdin, Gustav "s4" Magnusson och Simon "Handsken" Haag samt Nikolay "Nikobaby" Nikolov och Artsiom "fng" Barshak.

I gruppspelet var Alliances insats något av en besvikelse. Av de åtta bo2-matcher som laget spelade lyckades svenskarna bara vinna en enda match mot Thunder Predator som sedermera slutade sist i gruppen.

Utöver vinsten mot TP spelade Alliance lika mot Team Aster och Evil Geniuses och förlorade hela fem matcher. Tillsammans med Team Aster är svenskarna det lag som tagit sig till slutspel med sämst gruppspelsresultat.

De svaga resultaten innebär att Alliance börjar direkt i slutspelets lower bracket. Ikväll möter svenskarna den nordamerikanska organisationen Beastcoast i en direkt avgörande bo1-match där förloraren tvingas lämna turneringen.

Utöver Alliance deltar också den svenska offlane-stjärnan Ludwig "zai" Wåhlberg i turneringen. Den 24-årige svensken spelar i Team Secret som imponerade stort i gruppspelet.

Secret slutade tvåa i grupp B efter fyra vinster, två förluster och två oavgjorda matcher och var det enda lag som inte förlorade mot storfavoriterna PSG.LGD.

De fina gruppspelsresultaten innebär att Team Secret hamnat i slutspelets upper bracket. Där besegrade laget nyss OG med 2-0 i kartor och är därmed klara för upper bracket-semifinal mot Invictus Gaming. Den matchen är schemalagd att starta på torsdag klockan 14:00

Du kan se The International på den officiella Twitch-kanalen eller, om du tycker att Dota är bäst på svenska, på den svenska Dota-profilen Kim "Drayich" Larssons Twitch-stream.

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..