×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Världen

CS-proffsen vittnar om ekonomiskt kaos i Bleed: "Tvungna att göra detta"

1
Nu väljer spelarna att bryta med organisationen.
Bleed Esports Counter-Strike-lag har officiellt brutit med organisationen efter att ha drabbats av försenade löneutbetalningar och obetalda kostnader för bootcamps, spelarövergångar och prispengar. Lagets coach Aleksandar "kassad" Trifunović samt lagets nuvarande spelare gick ut med ett gemensamt uttalande om situationen i ett öppet brev på X och berättar om en ohållbar situation som pågått sedan december förra året.

I det öppna brevet skriver laget att man kämpat med betalningsproblem i flera månader och att man inte längre upplever att man har något annat val än att gå ut offentligt med missförhållandena.

"Från början har vi kämpat med försenade löneutbetalningar (upp till fyra månader), spelarövergångar, bootcamp-kostnader och andra betalningar", skriver laget i sitt uttalande.

Problemen sträcker sig inte bara till Counter-Strike-divisionen. Spelare från Bleeds andra lag inom Dota 2, Valorant och Rainbow Six har rapporterat liknande problem.

"Flera spelare från andra divisioner (Dota 2, Valorant och R6) kontaktade oss med liknande bekymmer", står det att läsa i uttalandet.

Lönen för majoriteten av spelarna kom först i april 2024, trots att de skrev på kontrakt i december 2023. Detta har enligt CS-sajten HLTV också påverkat flera andra organisationer som gjort spelarövergångar med Bleed, såsom Apeks, Falcons, G2, Ninjas in Pyjamas och TSM. För HLTV bekräftar Apeks att de ännu inte har fått betalt för övergången av Tim "nawwk" Jonasson och Joakim "jkaem" Myrbostad. G2 har också olösta ekonomiska frågor med Bleed, medan Falcons och NIP har fått sina betalningar, om än försenade.

Counter-Strike-laget kommer nu att tävla under det tillfälliga namnet UNPAID i kommande turneringar. Man meddelar också att Nemanja "nexa" Isaković, som tidigare varit bänkad, återvänder till aktivt spel.

Artikelbild: Helena Kristiansson/ESL och Pressbild/Bleed
Videokälla: Compass/Twitch

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..