×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

"Responsen har varit magisk" — Luddie om communityts stöd för välgörenhetstävlingen

1
I en intervju med Fragbite berättar Ludwig "Luddie" Hall om välgörenhetstävlingen Suicide Zero by Luddie och den massiva responsen på initiativet.
Förra veckan meddelade den svenska CS-profilen och kommentatorn Ludwig "Luddie" Hall att han kommer att arrangera en välgörenhetstävling till förmån för den ideella organisationen Suicide Zero som arbetar för att minska antalet självmord i Sverige. Responsen på Luddies initiativ har varit enorm och det som började som en idé till en mindre tävling för communityt har växt till något betydligt större.

— Responsen har varit magisk, många företag och privatpersoner har engagerat sig i tävlingen, säger Luddie till Fragbite.

— Tanken var först att göra en liten turnering, men nu blir det stort. Det blir inte bara fokus på psykisk ohälsa utan även en stor och häftig turnering runt det. Jag är hoppfull om att både ha en prispott på 70 000 kronor samt nå 100 000 kronor till insamlingen.

Idén till att göra en insamling för Suicide Zero, som också kommer att gästa Luddie under sändningen av tävlingen, har funnits hos Luddie länge. Redan för ett par år sedan samlade han ihop 25 000 kronor i till organisationen genom ett annat initiativ och då väcktes en tanke på att göra ännu mer.

— Denna gången ville jag göra något större och lägga in en slant själv till en turnering. Nu är prispotten 70 000 kronor istället för 10 000 kronor och vi har fått några av de bästa svenska lagen att tacka ja till att delta, säger han.

Att det är just Suicide Zero som Luddie valt att stötta är inte heller det en slump. Problemen med mental ohälsa ligger Luddie nära om hjärtat och när han annonserade initiativet berättade han att han själv inte alltid varit öppen med sitt mående.

— Jag har alltid varit en människa som har mycket känslor, många highs och en del lows. Jag har tänkt mycket på vad meningen med livet är och vad jag vill uppnå, säger han.

— Nu känner jag att jag gjort det mesta inom esporten och jag vet inte hur länge jag kommer jobba med det här. Däremot lovade jag mig själv att när jag uppnått vissa saker så vill jag göra något stort, och det är det jag gör nu.

Tävlingen Suicide Zero by Luddie är schemalagd att spelas den 5-6 oktober och har just nu en prispott på 70 000 kronor. Luddies insamling på Suicide Zeros hemsida har i skrivande stund 17 700 kronor insamlat med målet att nå 100 000 kronor.

Länk till Luddies insamling hittar du här.

Artikelbild: Pressbild/Suicide Zero och Privat
Videokälla: Esportstudion/Twitch

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..