×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Världen

CS-proffs studerade av AI-forskare — ska göra botars movement bättre

1
AI-botar som tränats på CS-proffs kan snart vara verklighet.
Ett amerikanskt forskarteam har nyligen presenterat en studie där forskarna med hjälp av AI utvecklat en ny rörelsemotor för Counter-Strike som efterliknar mänskliga spelarrörelser. Modellen bygger på över 100 timmars speldata från professionella CS-spelare och ska efterlikna ett mer realistisk och mänskligt rörelsebeteende jämfört med hur dagens botar fungerar.

Modellen tränades på ett dataset med data från professionella CS-spelare vilket visat sig vara mycket effektivt. I tester där modellen ställdes mot befintliga botar var den enligt forskarna överlägsen med mer realistiska rörelser och mer effektivt lagspel.

Studien snappades upp av Reddit-användaren redditFury som postade om den på subreddditen GlobalOffensive. Flera användare som läst studien tycker att den är intressant och några lyfter frågan om AI-studier också kan användas av proffslag för att utveckla nya strategier.

"Jag undrar bara om lag i framtiden kommer att använda sådana teknologier för att hitta nya taktiker. Kommer det att bli tråkigare att titta på? Om vi skulle få se drag som det i AlphaGO oftare, skulle det definitivt vara mer intressant", skriver användaren dervu i ett av trådens mest uppröstade svar.

Posts from the globaloffensive
community on Reddit

Videokälla: Valve

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..