×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Världen

GeT_RiGhT förklarar CS storhet: "Ett av de bästa spelen genom tiderna"

2
Den svenska stjärnan jämför Counter-Strike med fotboll.
Under IEM Cologne firade den svenska Counter-Strike-legenden Christopher "GeT_RiGhT" Alesund 10-årsjubileet av sin enda Major-seger, som han vann med Ninjas in Pyjamas under ESL One Cologne 2014. I en intervju med nyhetssajten Dot Esports reflekterade han över hur det kommer sig att CS blivit så stort.

GeT_RiGhT, som numera är streamer och content creator, beskrev Counter-Strike som "ett levande organ" och betonade spelets samtidiga enkelhet och djup. Han jämförde Counter-Strike med fotboll, då båda har en grundläggande enkelhet som även de som inte är insatta kan förstå.

— CS är så rakt på sak, lätt att förstå. En person som inte gillar spel kommer att förstå det efter att ha sett en halv match, sade han.

— Det är i grunden... som fotboll. Även om du inte är intresserad av det, förstår du det.

En annan aspekt som GeT_RiGhT lyfter som en potentiell framgångsfaktor är spelets community där kärleken till Counter-Strike är stort. Detta är också något han hoppas består.

— Det jag vill ska förbli detsamma är engagemanget från alla och även kärleken till spelet som många av oss har. Det finns så många spelare som inte har rört spelet på länge och ändå är de fortfarande här på evenemang, säger han och fortsätter:

— CS finns fortfarande kvar, alla är fortfarande intresserade av det och fast i det. Många av dem tänker vid något tillfälle "varför slutade jag" om de någonsin gjorde det. Och sedan kommer de tillbaka och inser att det är ett av de bästa spelen genom tiderna.

Artikelbild: Stephanie Lindgren och Stefan Romare

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..