×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Världen

Metizport vände och vann mot nawwk och hampus i en nagelbitande match.

1
Metizport gjorde en sinnessjuk comeback i matchen och kniper den sista semifinalplatsen.
Under tisdagen har kvaltävlingen Pelajaat Nordic Masters spelats av flera svensklag, däribland Metizport, Bleed Esports och Johnny Speeds. Med Johnny Speeds säkrade för semifinalen återstod en sista match mellan Bleed Esports och Metizport för att bestämma turneringens sista lag i semifinalen. Den platsen knep Metizport, som slog Bleed Esports 22-20 på Ancient efter en sinnessjuk comeback.

Kartan börjades starkt för Bleed Esports, som vann de första fem rundorna på kartan. Metizport gav dock inte upp och svarade med 4 raka rundor tillbaka. Efter några rundor till fram och tillbaka avslutades första halvleken med en knapp 7-5-ledning för Bleed Esports. I den andra halvleken fortsatte matchen gå bra för Bleed, som vann den första pistolrundan och de efterföljande två rundorna. Det såg fortsatt dysert ut för Metizport, då Bleed Esports såg fläckfria ut och förlängde ledningen till 12-6. Med kniven mot strupen sätter Metizport i andra växeln och påbörjar en comeback genom att vinna sex (!) rundor i rad som drar matchen hela vägen till övertid. En extremt imponerande comeback.

I övertid fortsätter Metizport sin succésvit genom att vinna två rundor på T-sidan, men Bleed plockar två rundor tillbaka direkt. Därefter skickas matchen in i en andra övertid vid 15-15. Med matchboll för Bleed ställs Nicolas "Plopski" Gonzales Zamora i en 1v3-situation vid 18-17, som han tappert vinner för att förlänga matchen i en tredje övertid. I den tredje övertiden tar Metizport äntligen hem vinsten 22-20. Då har Plopski dragit på sig hela 44 kills, flest på hela servern. På andraplats är hampus med 35 frallor.

Blast Premier Showdown-kvalet - Avgörande matchen
Sverige Metizport vs. Europa Bleed
22-20
Metizport: nilo, Plopski, adamb, Sapec, Jackinho
Bleed: hampus, nawwk, nexa, jkaem, CYPHER
I och med vinsten går Metizport vidare till kvaltävlingens semifinaler, som spelas imorgon. Kvaltävlingens vinnare går vidare till den stora onlinetävlingen Blast Premier Fall Showdown, som har en prispott på 135 000 dollar (~1,4 miljoner kronor). Där spelar även lag som Ninjas in Pyjamas och Faze Clan. Bleed Esports är utslagna ur tävlingen.


Artikelbild: Fragbite
Videokälla: Esportstudion/Twitch

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..