×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Danmark

NIP förlorar mot Astralis - skickas till Fall Showdown

1
I en dominant 2-0 vinst vinner danskarna mot Ninjas in Pyjamas.
På första kartan, som var NIP:s kartval Mirage, blev svenskarna överkörda av Astralis. Trots en vunnen pistolrunda lyckas NIP inte föra över momentumet till första halvlekens rundor, som avslutas med en 8-4 ledning för danskarna. Den andra pistolrundan vinner Astralis, vilket snabbt ger danskarna möjligheten att stänga kartan 13-6. Max "maxster" Jansson försökte sitt bästa att rädda kartan med 15 kills, men trots prestationen kunde NIP inte plocka sitt kartval.

Nästa karta var Inferno, Astralis kartval. Innan matchen säger Adam "friberg" FribergEsportstudions sändning av matchen att ninjorna har större vinstchans på denna karta, och det stämde väl. NIP vinner raskt första pistolrundan men spelar svagt resten av halvan. "Det känns omöjligt för NIP", säger kommentatorn Alexander "rdl" Redl då NIP är nere 9-2. Den sista rundan kniper NIP dominant och halvan avslutas 9-3 med ledning för danskarna.

Den andra pistolrundan vinner återigen NIP, men de lyckas inte omvandla det till fler rundvinster. Astralis fortsätter vinna och förlänger ledningen till 11-5, varpå ninjorna nästan vinner en eco-runda. Jakob "Jabbi" Nygaard lyckas dock clutcha i en 1v2-situation och ger Astralis matchboll vid 12-5. Den efterföljande rundan kniper Astralis och tar hem andra kartan 13-5 och matchen 2-0.

Danmark Astralis vs. Sverige Ninjas in Pyjamas 2-0
13-6, 13-5
Astralis: device, jabbi, stavn, br0, Staehr
Ninjas in Pyjamas: alex, r1nkle, maxster, REZ, isak
"NIP är fortfarande ett ungt lag. Mycket av det som inte gick bra här är på grund av att NIP inte har mycket att falla tillbaka på när r1nkle inte presterar", kommenterar friberg efter matchen.

"Jag tror att NIP är ett bättre lag än vad de visade idag", säger Astralis-AWPern Nicolai "dev1ce" Reedtz i en intervju efter matchen.

I och med förlusten skickas Ninjas in Pyjamas till Fall Showdown, en turnering vars syfte är att kvalificera till LAN-tävlingen Fall Final. Astralis, å andra sidan, skickas direkt till Fall Final åker hem 12 500 dollar (~130 000 kr) rikare. NIP får istället 10 500 dollar (~110 000 kr).


Artikelbild: Stephanie Lindgren/Svenska Cupen och Stephanie Lindgren/ESL
Videokälla: ESL/Twitch

2 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 2 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..