×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Danmark

NIP slår ut FaZe Clan i imponerande 2-0-seger

2
Ninjas in Pyjamas besegrade världens sjätte bästa lag.
Under fredagskvällen prövades den nya Ninjas in Pyjamas-linan rejält då laget ställdes mot Faze Clan i en avgörande gruppspelsmatch i Blast Premier Fall Groups. NIP har historiskt haft det svårt mot Faze clan, och det såg inte lovande ut när kartorna som skulle spelas i matchen var Faze Clans bästa. Inte bara vann ninjorna matchen, de gjorde det också i en nagelbitande 2-0-seger.

Det började jämnt på NIP:s kartval, Ancient. Vid första halvlek stod det 6-6. Efter en vunnen pistolrunda i andra halvlek tar Faze en 10-6-ledning, men NIP kämpar tillbaka med fem raka rundvinster. Efter några fler rundor fram och tillbaka går matchen in i övertid vid 12-12. NIP tappade dock ingen fart i övertiden och tog hem kartan 16-14. Efter matchen hyllades NIP för att ha vunnit kartan, trots att de förlorat båda pistolrundorna. Men särskilt mycket hyllades den unga NIP-AWPern Artem "R1nkle" Moroz, som storspelade med 31 (!) kills på kartan. Serverns näst bästa spelare hade 21 kills.

Den andra kartan bjöd på en liknande kamp mellan lagen. Vid första halvlek stod det 6-6, denna gång med NIP som segrare i pistolrundan. Efter en till vunnen pistolrunda såg det bra ut för ninjorna, men Faze Clan fortsatte kämpa och tog till slut ledningen vid 11-9. Med en inkommande matchboll var NIP tvungna att spela ett perfekt spel för att vinna - och det gjorde de. Med fyra raka rundvinster lyckas NIP stänga den andra kartan 13-11 och plockar därmed hem matchen mot Faze Clan 2-0. Denna gång var det återigen r1nkle på topp för ninjorna, men även Max "maxster" Jansson imponerade på kartan.

Ninjas in Pyjamas
alex, r1nkle, maxster, REZ, isak

Faze Clan
karrigan, broky, frozen, ropz, frozen

I och med den imponerande vinsten från den nya Ninjas in Pyjamas-linan går laget vidare till gruppfinal. Där möter de den nyformade G2 Esports-linan, som tidigare i turneringen slog NIP 2-0. Vinnaren av matchen går direkt vidare till Fall Final, en stor LAN-tävling som spelas i september, medan förloraren ställs mot antingen Vitality eller Astralis i ytterligare en chans att kvala till Fall Final-tävlingen. Matchen mot G2 Esports är schemalagd att spelas idag, lördag, klockan 17:00.

Efter matchen bjöd coachen Richard "Xizt" Landström på ett nostalgiskt #NIPMAGIC-inlägg:


Artikelbild: Stephanie Lieske/ESL
Videokälla: Esportstudion/Twitch

2 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 2 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..