×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Saudiarabien

NAVI vinner semifinalen - Brollan utslagen

1
Trots finskt storspel från Jimi "Jimpphat" Salo går Natus Vincere vidare i turneringen.
Under lördagskvällen spelades en semifinalsmatch mellan mouz och Natus Vincere i LAN-tävlingen Esports World Cup. Vinnaren blev Natus Vincere, som i en spännande 2-1-vinst nu går till tävlingens final med möjligheten att vinna 400 000 dollar (~ 4,3 miljoner kronor).

Matchen började väldigt starkt för Ludvig "Brollan" Brolins lag. Den första kartan, Dust 2, inleddes med sex raka vinstrundor för Mouz. Natus Vincere lyckades därefter vinna en snabb runda, men lika raskt tog Mouz ytterliggare fem raka rundvinster och avslutade första halvleken 11-1. Med en vinst i den andra pistolrundan plockade Mouz hem kartan kort därefter med 13-1. Serverns bästa spelare var då den unga finska talangen Jimi "Jimpphat" Salo. Särskilt imponerande är 13-1-vinsten om man har i åtanke att kartan var Natus Vinceres val.

På den andra kartan, Nuke, hade Natus Vincere redan presterat bättre än i den första efter två rundor tack vare en vinst i pistolrundan. Mouz kämpade dock tillbaka och jämnade matchen 6-6. Därefter drog Natus Vincere iväg och vann nio av de kommande elva rundorna, en segersvit som ledde till att de vann den andra kartan med 13-8.

På den avgörande kartan, Mirage, vann Natus Vincere den första pistolrundan. Den första rundan för Mouz kom då Jimpphat vann i en 1v3-situation. Trots finska spelarens prestation hade Natus Vincere vid första halvlek en stor 9-3-ledning. Den andra pistolrundan vann Mouz, vilket resulterade i två till vinstrunder. Natus Vincere slog dock tillbaka genom att vinna en eco-runda, varefter kartan snabbt avslutades 13-5. Det stod då 2-1 i matchen för Natus Vincere. Serverns starkaste spelare var då den unga ukrainska AWPern Igor "w0nderful" Zhdanov, som plockade 54 frags under matchens tre kartor.

Mouz
siuhy, torzsi, Jimpphat, xertioN, Brollan

Natus Vincere
Aleksib, w0nderful, iM, b1t, jL

I och med dagens vinst är Mouz och Brollan utslagna ur turneringen, medan Natus Vincere går vidare. Finalen spelas imorgon, söndag, och är schemalagd att börja 20:00. Där möter de G2 Esports, som med sin reformerade lina imponerat genom att ta sig hela vägen till finalen. Turneringsvinnaren tar hem 400 000 dollar (~ 4,3 miljoner kronor), medan andrapriset ligger på 180 000 dollar (~ 1,9 miljoner kronor).


Artikelbild: Fragbite och João Ferreira/PGL
Videokälla: ESL/Twitch

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..