×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Svenska damlandslaget dominerar - kvalificerar till världsmästerskapen

1
Svenska damlandslaget är vidare till slutspelen i Riyadh!
Sveriges damlandslag inledde VM-kvalet starkt med fem raka vinster i VM-kvalet. Nu fortsätter tjejerna att imponera återigen, denna gång genom att kvalificera till LAN-slutspelen i Riyadh, Saudiarabien. Det gjorde de genom att vinna 2-0 mot Rumäniens landslag i slutspelen av VM-kvalet.

Den första kartan, Mirage, vann svenskorna med 13-9 i en imponerande prestation från samtliga spelare i laget. På den andra kartan, Anubis, fortsatte svenskorna sin domination och stängde kartan med en enkel 13-5-vinst. Där hade stjärnduon Julia "juliano" Kiran och Zainab "zAAz" Turkie flest kills i laget.

"Så snyggt spelat, Jag är så stolt över svenskorna. Det är en riktig prestation vi ser här, eloge till svenska damlandslaget", säger kommentatorn Jenny "Strumpan" Strand när Sverige plockar hem 2-0-vinsten.

Som i varje världsmästerskap utmanas länder bygga den starkaste möjliga femman med inhemska spelare. Sveriges damlag i år var särskilt starkt med många familjära ansikten. Förra året vann Sveriges herrlandslag och plockade hem 50 000 dollar i vinstpris, medan damlandslaget inte lyckades ta sig vidare till slutspelet. Så är det inte i år, och vi kommer alltså få se svenskorna delta i 160 000 dollar-tävlingen (~ 1,7 miljoner kronor) senare i november. Vinnaren där åker hem med 50 000 dollar, runt en halv miljon kronor.

Imorgon spelas en seeding-match mot det Polska landslaget, som Nea beskriver som "det bästa laget vi kommer att möta" i intervjun efter matchen. Följ matchen, som är schemalagd att spelas 20:00, på Svenska E-sportförbundets Twitch-kanal. Läs mer om spelarna i Sveriges CS2-damlandslag via denna Fragbite-artikel.

Sveriges trupp som kvalade till VM
Sverige Emma "Emmsan" Mattsson
Jennica "jenkon" Sjögren
Julia "juliano" Kiran
Linnea "Nea" Claesson
Zainab "zAAz" Turkie



Artikelbild: Svenska E-sportförbundet/X
Videokälla: IESF/Twitter

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..